Orasul Curtici a devenit primul oras din judetul Arad care a interzis prin Hotarare de Consiliu Local explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul sau administrativ, scrie Agerpres.

Potrivit primarului orasului Curtici, Nicolae Aanitei, Hotararea cu numarul 71/2013 a fost luata in aceasta saptamana, ea vizand ''interzicerea explorarii, dezvoltarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul administrativ al orasului Curtici, judetul Arad, prin metoda fractionarii hidraulice''.

De mentionat ca la sedinta in care a fost adoptata aceasta Hotarare de Consiliu local au fost prezenti 13 dintre cei 15 consilieri, acestia votand in unanimitate proiectul de hotarare.

Hotararea nr. 71/2013 a Consiliului Local Curtici pune in dificultate Panfora Oil&Gas SRL si Acoustic Geophysical Services Ltd., care au primit recent aviz din partea statului roman, pentru a executa explorari in vederea descoperirii de hidrocarburi conventionale (petrol si gaze naturale) in zona orasului Curtici.

''Exista temeri ca explorarea pentru care au primit aviz cele doua societati ar viza si descoperirea si, ulterior, exploatarea gazelor de sist in zona orasului Curtici, de catre Grupul Mol'', a adaugat primarul Nicolae Aanitei.