Romania a ocupat primul loc la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment, a anuntat Ministerul Educatiei printr-un comunicat remis HotNews.ro. Laurentiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) au obtinut medalii de aur, la fel ca la Balcaniada de anul trecut. In plus, Laurentiu Ioan Ploscaru s-a clasat si de aceasta data pe primul loc, la individual.

HotNews.roFoto: Hotnews

In perioada 21 - 26 iunie 2013, in Antalya, Turcia, s-a desfasurat a XVII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori. Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica. Lotul olimpic al Romaniei a obtinut sase medalii, dintre care doua de aur si patru de argint.

Medaliile de aur au fost obtinute de:

  • Laurentiu Ioan Ploscaru - clasa a IX-a la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea
  • Andrei Teodor Andronache - clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Cei doi olimpici au repetat performanta de anul trecut, cand au fost laureati tot cu aur, in Grecia. In plus, Laurentiu Ioan Ploscaru s-a clasat si de aceasta data pe primul loc, la individual, cu punctaj maxim.

Medaliile de argint au fost castigate de:

  • Andrei Pasa - clasa a VIII-a la Colegiul National din Iasi
  • Filip Ion - clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti
  • Cristian Teleanu - clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Ovidiu" din Constanta
  • Ciprian-Mircea Bonciocat - clasa a VII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti

Romania a concurat cu loturi olimpice din Albania, Arabia Saudita, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Franta, Filipine, Indonezia, Kazahstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Statele Unite ale Americii, Tadjikistan si Turcia (Sursa).

Romania a obtinut in total 199 de puncte, Turcia - 197, SUA - 171, Serbia - 168, Bulgaria - 165, Kazahstan - 136, Grecia - 122, Indonezia - 119, Franta - 114.

Descarca de aici Subiectele de la Olimpiada Balcania de Matematica 2013

Descarca de aici Baremul de la Olimpiada Balcania de Matematica 2013

Citeste si: