Vladimir Manastireanu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), a fost avansat de premierul Victor Ponta in postul de presedinte al institutiei, ramas vacant dupa ce Mihai Turcanu a demisionat in primavara, in urma scandalului laptelui infestat, informeaza Mediafax.

In luna martie, ANSVSA a anuntat, ca probele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare prezinta suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina, in urma efectuarii analizelor in cadrul laboratoarelor din reteaua sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.

Reprezentanti ai agricultorilor si industriei alimentare l-au criticat atunci pe seful ANSVSA, Mihai Turcanu, pentru "lipsa de profesionalism", iar acesta a demisionat, premierul Ponta anuntand ca va deveni consilierul sau la Palatul Victoria pe domeniul pe care acesta este specializat.

Atributiile de presedinte au fost preluate atunci, temporar, de vicepresedintele Manastireanu, instalat acum prin decizie la conducerea institutiei.