Camerele video care vor fi amplasate in salile de examen din judetul Timis, in cadrul Bacalaureatului 2013, vor fi orientate si spre tabla, astfel incat profesorii supraveghetori sa nu poata scrie raspunsurile de la subiecte. Anuntul a fost facut de catre inspectorul scolar general din Timis, Cornel Petroman, citat de Mediafax. Acesta a declarat in cadrul unei conferinte ca acum "camerele de supraveghere bat spre sala, asa sigur elevii nu copiaza, dar cine poate sti ce se intampla la tabla?"

BacalaureatFoto: Agerpres

Inspectorul scolar general al judetului Timis, Cornel Petroman, a declarat marti, 11 iunie, in cadrul unei conferinte de presa ca incepand din acest an in judet vor fi introduse, la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, camere de supraveghere video care vor fi indreptate si spre tabla. Obiectivul il reprezinta supravegherea profesorilor, astfel incat acestia sa nu poata scrie pe tabla raspunsurile de la subiectele de examen, scrie Mediafax.

"Trebuia sa vina si momentul adevarului. Promovarea gen intrecere socialista, de 90 si ceva la suta, raportata cu mandrie de directori, nu reflecta o realitate. Erau numeroase fraude. Nici noi nu ne-am dat interesul sa le descoperim. De doi ani bacalaureatul se da conform normelor. Camerele de supraveghere actuale bat spre sala, asa sigur elevii nu copiaza, dar cine poate sti ce se intampla la tabla? Asa ca in Timis vor fi camere de supraveghere indreptate si spre tabla", a anuntat Cornel Petroman.

La examenul de Bacalaureat 2013 s-au inscris, in judetul Timis, 5.912 elevi, dintre care 4.717 sunt absolventi din promotia curenta, iar 1.195 din promotiile anterioare.

Anul trecut, promovabilitatea la BAC a fost de 43,7% in Timis in prima sesiune. In 2011, primul an in care au fost introduse camere video in salile de examen, promovabilitatea in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului a fost de 32,95% in Timis (Sursa).

Promovabilitatea la BAC la nivel national in ultimii 9 ani - Sesiunea iunie-iulie

  • BAC 2012: 44,3% (inainte de solutionarea contestatiilor promovabilitatea era de 43,04%)
  • BAC 2011: 45,72% (inainte de solutionarea contestatiilor promovabilitatea era de 44,07%)
  • BAC 2010: 69,30%
  • BAC 2009: 81,47%
  • BAC 2008: 78,26%
  • BAC 2007: 82,08%
  • BAC 2006: 80,48%
  • BAC 2005: 84,66%
  • BAC 2004: 84,61%

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013 - sesiunea iunie-iulie

10 - 12 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

12 - 14 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

17 - 21 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25 - 28 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

1 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

2 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

3 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

(Matematica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar si profilul pedagogic - specializarea invatatori-educatoare, din filiera vocationala / Istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celor de la specializarea invatatori-educatoare)

5 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

(Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala / Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar)

8 iulieAfisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)

8 iulieDepunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

9 - 11 iulieRezolvarea contestatiilor

12 iulie Afisarea rezultatelor finale

Citeste si: