ANAF a inceput o ancheta interna in Garda Financiara dupa ce Dumitru Dragomir a acuzat ca un contract confidential semnat de o firma a sa cu RCS &RDS a ajuns in posesia trustului Intact in urma unui control al Garzii. Contractul in cauza a fost folosit de Sorin Alexandrescu, manager in trustul Intact, pentru un presupus santaj. ANAF mai arata, intr-un raspuns pentru HotNews.ro, ca firma BODU SRL (detinuta de Dumitru Dragomir) a fost verificata de inspectorii Garzii in 23 ianuarie 2013, in conditiile in care Dragomir afirmase ca a fost controlat de Garda Financiara la jumatatea lunii aprilie, iar inspectorii ar fi dat acest contract trustului Intact.

Dumitru DragomirFoto: Rompres

Agentia Nationala de Administrare Fiscala afirma, in raspunsul transmis HotNews.ro, ca la inceputul lunii ianuarie au fost demarate "verificari tematice" la 28 de societati comerciale cu obiect de activitate 'alimentatie publica' care au organizat petreceri de revelion", printre care se afla si SC Bodu SRL, "care a organizat o astfel de petrecere la punctul de lucru 'Crystal Palace Ballrooms'". "Actiunea de verificare la SC Bodu SRL a avut loc in data de 23.01.2013", cand "a fost identificat contractul de asociere in participatiune (intre SC BODU SRL si RCS & RDS, n.r.), fiind ridicata o copie a acestuia de catre angajatii Garzii Financiare in 25.01.2013".

"In urma informatiilor vehiculate in mass-media potrivit carora acest contract ar fi ajuns in posesia reprezentantilor trustului Intact prin intermediul angajatilor de la Garda Financiara, conducerea ANAF a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a investiga acuzatiile aduse. Dupa finalizarea anchetei rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice", precizeaza ANAF, in raspunsul transmis HotNews.ro.

Potrivit unor surse din cadrul ANAF, Garda Financiara a estimat un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de lei la SC BODU SRL, in conditiile in care inspectorii au asimilat drept venituri cele trei milioane euro prevazute in contractul de asociere in participatiune incheiat cu RCS & RDS.

Aceleasi surse au precizat ca in datele de 14 mai si 15 mai au fost incheiate procesele verbale la BODU SRL si RCS & RDS iar in 31 mai a fost inregistrata la DNA o sesizare a Garzii Financiare pe marginea acestui contract.

ANAF mai precizeaza, in raspunsul trimis HotNews.ro, ca "orice persoana care detine informatii cu privire la nerespectarea de catre comisarii Garzii Financiare a prevederilor art.46 din Legea nr.188/1999 si art.11 din Codul de Procedura Fiscala, in sensul respectarii secretului asupra informatiilor pe care le detin precum si cu respectarea confidentialitatii in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta comisarii in timpul verificarilor, are dreptul si obligatia de a sesiza organele competente".

Dumitru Dragomir acuzase joi seara, dupa izbucnirea scandalului legat de prezumtivul caz de santaj practicat de directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu, ca inspectorii Garzii Financiare ar fi dat acest contract trustului Intact.

Garda Financiara este condusa de comisarul general Felicia Pop.

Filmul evenimentelor: