Vremea se mentine instabila in week-end cu temperaturi in scadere, dar normale pentru aceasta perioada a anului. Vineri, este vreme inchisa in toata tara si va ploua estul, sud-estul tarii si la munte. Chiar daca sambata ploile se retrang ele revin duminica atunci cand si temperaturile maxime mai scad si nu vor depasi 24-25 de grade. Prognoza pentru urmatoarele trei zile:

  • VINERI

Va ploua in estul, sud-estul tarii si la munte, unde vor fi innorari si pe arii extinse ploi cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35 l/mp, mai ales in Moldova. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala local, cu precadere in zona de munte, in centrul si sud-vestul tarii.

Temperaturile maxime, in scadere usoara in majoritatea regiunilor, se vor situa intre 16 si 24 de grade.

La Bucuresti, cerul va avea innorari si vor fi averse si descarcari electrice, mai ales in prima parte a zilei. Temperatura maxima, in scadere usoara, va fi de 22-23 de grade.

  • SAMBATA

Ploile de restrang si vor mai fi precipitatii trecatoare in vestul, nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte. Vremea va fi racoroasa, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 27 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

La Bucuresti, valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru inceputul lunii iunie.Temperatura maxima va fi de 25-26 de grade.

  • DUMINICA

Vremea va fi in general instabila. In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii cerul va fi mai mult noros si vor fi averse si descarcari electrice. In restul teritoriului, vor fi doar precipitatii locale. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 25 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila si, mai ales ziua, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade.