Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost audiat joi seara la Directia Nationala Anticoruptie in calitate de martor in dosarul in care a fost retinut seful Antena Group, Sorin Alexandrescu. Dragomir s-a aratat nemultumit ca a fost implicat in acest caz, spunind ca "acesta e santajul lor".

Dumitru DragomirFoto: Rompres

Mitica Dragomir, cu o sapca rosie pe cap, a coborat dintr-o limuzina neagra si a intrat in fuga in sediul DNA.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a aratat, joi, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 - 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 - 2014.

"Incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de sali de evenimente aflat in imediata apropiere a Palatului Parlamentului si a Pietei Unirii din Bucuresti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se afla in proprietatea SC BODU SRL, firma detinuta in totalitate de Dumitru Dragomir", a precizat GIP in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, in 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro "in schimbul unor servicii si drepturi derizorii", a precizat GIP.

"Prin acest contract, RCS & RDS a platit 1,7 milioane de euro pentru a-si face publicitate la nuntile si botezurile ce urmau sa se desfasoare intr-un imobil detinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnarii contractului imobilul era neamenajat astfel incat RCS & RDS s-a oferit sa-l amenajeze pe banii sai", se mai arata in comunicatul citat.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, este urmarit penal pentru santaj, fiind acuzat ca a amenintat administratorul unei firme ca va da in vileag fapte presupus compromitatoare daca nu va semna un contract in conditiile impuse de el.

Antena 3 a relatat, pe pagina online, ca din informatiile pe care le-a obtinut neoficial, acuzatia pare sa fie bazata pe o plangere facuta de RCS-RDS.

Ce a declarat Dumitru Dragomir la B1TV:

Am fost chemat în calitate de martor și am răspuns la toate întrebările. Am făcut o plângere, o declarație. Nu știu ce e. Am declarat ce mi s-a întâmplat. Am spus tot adevărul mai ales că discuțiile s-au purtat prin teelfon și stenogramele sunt la ordinea zilei. Am fost anunțat la telefon de Sorin Alexandrescu să vorbesc cu un director de la RCS-RDS să îl trimit la dânsul că are ceva foatre tare cu domnia sa. I-am spus lui Sorin Alexandrescu: Du-te bă de aici cu vaca! Ce treabă am eu cu oamenii ăia. Nu știu de ce m-au băgat pe mine în lupta asta. Apoi a trimis o hârtie cu antetul Intact la care îmi cerea să răspund la niște întrebări despre un contract făcut cu RCS-RDS. M-am simțit șantajat, nu m-am simțit bine, vis-a-vis de mine ei au greșit. Am căzut între doi elefanți, iar eu calc în urma lor şi pot să-mi rup glezna nevinovat”, a declarat Dumitru Dragomir la ieșirea de la DNA.

Președintele LPF a mai declarat că înainte de acest scandal era amic cu Sorin Alexandrescu și cu fiica lui Dan Voiculescu, iar contractul publicat joi se afla în posesia trustului Intact de cel puțin o lună de zile.

"Eu am dat o declarație la DNA. Dar procurorii sigur au toate înregistrările și stenogramele. Eu am telefoanele ascultate de ani de zile. S-ar putea să aibă și o ascultare ambientală de la mine din birou în care îmi spunea ce o să le facă el celor de la RCS RDS. Eu îi ziceam: De ce îmi spui mie, mă doare în borurile de la pălărie. Am vorbit la telefon cu domnul Ciuvică. Contractul e de aproape 3 milioane, nu de 1,7 milioane. De ce nu a spus tot? Garda Financiară, care mi-a făcut un control acum o lună și jumătate, le-a dat contractul celor de la Intact. Sunt sigur de asta. Altfel nu aveau de unde să îl obțină. Nu am mințit la DNA pentru că mi-a fost frică. Poate mă țineau și pe mine acolo. Procurorii știu tot”, a mai declarat Dragomir.

Dumitru Dragomir spune că a "căzut între doi elefanţi, de pe urma cărora poate să-şi rupă gleza nevinovat".

„Scopul anchetei eu nu pot să îl spun. Lupta este între doi elefanți, iar eu calc pe urmele lor. Este șantajul lor, să nu mă bage pe mine, eu nu am greșit, nu am încasat eu sau vreo firmă de a mea vreun leu dintr-un contract. Domnul Ciuvică a venit cu un contract rupt din context, la acel contract sunt încă 2-3 adendumuri. Firma este creditoare și gaj la bancă. A fost o asociere între 2 firme, una care a venit cu peste 11 milioane, firma mea, și firma RCS care a venit cu 20 și ceva la sută. RCS primea 15% pe o perioada de 10 ani și în ultimii ani întreagul câștig al asocierii, și atunci unde e neregula? Antena 1 a fost un consorțiu cu RCS&RDS. Eram amic cu Sorin Alexandrescu, nu știu de ce m-au băgat pe mine în lupta elefanților. Eu n-am voie să mă uit nici pe cablu la RCS, în situația asta. Nu știu unde e neregula”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Președintele LPF povestește că totul a început cu un control de la Garda Financiară în care au verificat toate actele din ultimii 5 ani, soldat cu o amendă de 3.000 de lei.

S-a terminat primul control, între timp m-a sunat Sorin Alexandrescu care mi-a zis să-l sun pe Bendei, eu am crezut că să-i dea bani împrumut Antenei 1. Mi-a zis că vine a doua zi la mine la Ligă. Primul control a fost de fond. După telefon, iar a venit controlul și cere contractul cu RCS-RDS, acolo nu le-a convenit aportul în societate, noi am venit cu 11 milioane, ceilalți cu vreo 20%. Ei aveau 15%, iar în ultimii 5 ani luau tot câștigul. Primesc apoi o hârtie nedatată, dar cu antetul Intact și mă roagă să răspund la niște puncte. Vorbesc cu ei și îi spun, ați fost în consorțiu cu RCS-RDS, mi-a spus că îi nenorocește pe aceștia că i-au scos de pe satelit, că i-a dat în judecată, eu eram în relații bune cu el. Mi-a cerut să insist pe lângă un administrator RCS-RDS să se ducă la el că are ceva foarte tare cu el”, a declarat Dumitru Dragomir în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” de pe B1 Tv.