Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Interne Radu Stroe si Adrian Nastase au participat joi la la inaugurarea Salii Polivalente din Parcul Sportiv Dinamo.

Clubul Dinamo este condus in prezent de Ionut Negoita, fratele primarului Sectorului 3, Liviu Negoita, care a participat si el la festivitati.

Fostul premier Adrian Nastase este eliberat conditionat, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in procesul "Trofeul calitatii" si a efectuat o parte din pedeapsa.

Premierul Victor Ponta s-a aratat impresionat de noua arena, el precizand ca nu se compara cu cea veche, in care a jucat de multe ori, potrivit agentiei Mediafax.

Odata cu inaugurarea salii de peste 2.500 de locuri, CS Dinamo sarbatoreste implinirea a 65 de ani de la infiintarea clubului. Ponta a sosit in parcul sportiv insotit de vicepremierul Liviu Dragnea si de ministrul de Interne, Radu Stroe. Panglica a fost taiata de Dragnea, de Stroe, de Elisabeta Lipa, comandantul CS Dinamo, si de Ivan Patzaichin.

"S-au strans toti dinamovistii. Nu mai seamana cu ce era inainte. Am jucat in sala asta de multe ori si nu imi vine sa cred cum arata. Nu are legatura cu ce a fost aici. Stiu foarte bine si vestiarele, tot", a declarat Ponta, pasionat de baschet, care apoi a intrebat-o pe Carmen Tocala, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului: "Deci daca se califica si Steaua avem din nou derbiuri? Aici poti sa le joci, nici nu se compara cu (n.r. - sala) Floresca".

Primul ministru s-a referit la derbiurile din campionatul national de baschet masculin. Dinamo a retrogradat din Liga Nationala in acest sezon, dar ar putea continua totusi in primul esalon. Steaua lupta pentru promovarea in Liga Nationala.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, in gluma, ca in perioada in care el era seful Guvernului Dinamo era pe primul loc, iar acum, "daca premierul este stelist, lucrurile s-au schimbat", potrivit agentiei Agerpres.

El a afirmat, in context, ca dupa 1989 'unii au vrut sa distruga cluburile Dinamo si Steaua'.

"Ma bucur ca au ramas in picioare, cu unele cicluri mai bune, mai rele. Mi-aduc aminte ca Dinamo in perioada in care eram prim-ministru era pe primul loc. Acum, daca primul-ministru e stelist, lucrurile s-au schimbat", a declarat Adrian Nastase.

El si-a exprimat bucuria de a fi alaturi de iubitorii sportului, sustinand ca ii plac toate sporturile.

"Cele 400 de sali de sport pe care le-am realizat in 2003-2004 au reprezentat un inceput pentru ceea ce trebuie sa fie sportul de masa ca baza pentru performanta", a mai spus Nastase.