Premierul Victor Ponta a discutat joi cu reprezentanti ai Ambasadei americane la Palatul Victoria, anunta Digi 24, care precizeaza ca la intalnire a fost prezent si ministrul Dan Sova, cel care anuntase miercuri seara ca a reziliat contractul cu Bechtel.

Discutia vine in contextul declaratiilor contradictorii facute in cursul diminetii acestei zile de compania americana Bechtel, care, initial, a negat rezilierea contractului.

Reprezentantii companiei au declarat, pentru Digi24: "Negocierile pentru rezilierea contractului continua", dar ulterior au revenit si au retras declaratia, dupa care au promis ca vor transmite un comunicat oficial cand se vor lamuri pe deplin, potrivit sursei citate.

"Suntem, in prezent, in negocieri pentru a incheia contractul nostru cu Autoritatea Nationala pentru Autostrazi. Totusi, atat timp cat aceste negocieri nu sunt incheiate oficial si acordul nu este aprobat de guvern, nu ar fi indicat pentru Bechtel sa discute despre aceasta chestiune", declara Jane Vincent, Head of Global Media Relations, Civil Infrastructure, de la sediul din Londra al companiei.

Raspunsul a fost trimis prin e-mail dupa ce Digi24 a formulat o solicitare catre compania americana pe tema rezilierii contractului.

Peste zece minute, Jane Vincent a trimis catre Digi24 un alt e-mail in care anunta ca anuleaza mailul anterior.