Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, asteapta "explicatii oficiale, publice, convingatoare" legate de declaratiile comisarului european Gunther Oettinger, care a afirmat ca Romania ar fi "aproape neguvernabila".

Titus CorlateanFoto: AGERPRES

"Sunt profund surprins de remarcile facute cu privire la Romania. Asteptam explicatii oficiale, publice, convingatoare, inainte de a face orice alte comentarii", spune Titus Corlatean, citat intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a spus intr-un discurs extrem de dur ca tari precum Bulgaria, Romania si Italia "sunt pur si simplu aproape neguvernabile". Politicianul german a criticat dur si Franta, despre care a spus ca este "zero pregatita" pentru reformele pe care trebuie sa le intreprinda, dupa cum relateaza Deutsche Welle, citind presa germana.

"Ma ingrijoreaza tari care, fundamental privind, sunt pur si simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, Romania, Italia", a spus Oettinger, citat de cotidianul german Bild.