Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului sanatatii Eugen Nicolaescu sa aiba mai multa grija asupra informatiilor "care pleaca din minister". Ministrul i-a raspus ca "transparenta nu este un lucru rau". "Anumite lucruri care sunt in stadiul de proiect, in grupuri de lucru, daca unii doresc sa le dea la presa, nu putem sa ii oprim. Sigur, sa incercam sa povestim ca de fapt nu sunt asumate, sunt numai ciorne si nu trebuie sa raspundem noi pentru ele", a adaugat Nicolaescu. Dupa aceste explicatii, premierul a ramas fara replica timp de cateva secunde dupa care a afirmat ca "numai de idei nastrusnice nu avem nevoie". Declaratiile au fost facute la inceputul sedintei de Guvern.

"La Sanatate, domnule ministru, cat mai putine informatii care pleaca din minister, despre care nu stiti nici dvs, nici eu, cu atat mai bine. In fiecare zi trebuie sa mai raspundem la niste intrebari despre care cred ca nu stim si trebuie sa faceti ceva in minister, totusi. Cand se pleaca cu un proiect sa fie clar ca e un proiect asumat si discutat in Guvern, altfel mai mult ne scuzam si ne explicam", a spus Victor Ponta.

Imediat, Eugen Nicolaescu a raspuns ca "transparenta nu este un lucru rau". Ponta a insistat asupra opiniei sale spunand ca transparenta trebuie sa fie si coerenta.

Ministrul nu s-a lasat mai prejos si a explicat ca nu pot fi opriti cei care doresc sa furnizeze anumite informatii presei. "Anumite lucruri care sunt in stadiul de proiect, in grupuri de lucru, daca unii doresc sa le dea la presa, nu putem sa ii oprim. Sigur, sa incercam sa povestim ca de fapt nu sunt asumate, sunt numai ciorne si nu trebuie sa raspundem noi pentru ele".

Dupa aceste explicatii, premierul a facut o pauza de cateva secunde, dupa care a reluat ideea ca este, totusi, o coerenta: Sa stiti ca o sa ramana fara coerenta, o sa ramana doar ca fiecare vine cu cate o idee nastrusnica si la cate probleme avem in sanatate, numai de idei nastrusnice nu avem nevoie.

In cursul zilei de marti a aparut informatia potrivit careia exista un proiect al Ministerului Sanatatii care prevede introducerea unor noi taxe in spitale.Referitor la acest proiect, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat marti ca la nivelul institutiei pe care o conduce nu exista, in acest moment, niciun proiect asumat, dar ca "in circulatie" sunt mai multe variante de lucru. Ministerul precizeaza ca nu se pune problema introducerii de noi taxe.