Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta raportul final pentru revizuirea Constitutiei legat de posibilitatea confiscarii bunurilor, adaugand insa ca este clar ca nici PNL si nici PDL si UDMR nu sustin ideea unei interventii, astfel ca "atunci, nu se va schimba", transmite Mediafax.

"A fost o discutie referitoare la un aliniat din actuala Constitutie care ingreuneaza sub anumite forme confiscarile in cazul infractiunilor si care impiedica in totalitate in cazul contraventiilor, insa in cadrul comisiei, dupa ce isi depune raportul si Forumul constitutional, vom vedea care este solutia. E clar insa ca nici colegii liberali, nici cei de la PDL din cate stiu si nici UDMR nu sustin ideea unei interventii sau a unei adaptari a acelui articol din Constitutie si, atunci, nu se va schimba", a spus Ponta dupa ce a participat la conferinta "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbana, incotro?, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) si Mediafax.

Liderii USL au avut, luni seara, o discutie asupra propunerilor de modificare a Constitutiei si au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei, au declarat surse USL pentru agentia de presa citata.

Liderii PNL au respins propunerea lui Victor Ponta in ceea ce priveste posibilitatea confiscarii bunurilor, acesta precizand, potrivit surselor, ca va depune un amendament in nume personal la comisia de revizuire a Constitutiei.