Fostul director al Registrului Auto Roman (RAR) Ovidiu Crapatureanu si Flavius Campeanu, director tehnic la aceeasi institutie si fiul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro, scrie Mediafax. Mariana Campeanu se declara convinsa ca fiul sau este nevinovat.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza, intr-un comunicat, ca fostul director general Crapatureanu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, iar directorul tehnic Campeanu, pentru complicitate la aceasta infractiune.

Mariana Campeanu (PNL) este convinsa ca fiul sau este nevinovat: "Am luat nota de comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie privind trimiterea in judecata a conducerii Registrului Auto Roman, decizie pe care nu o comentez. Sunt intru totul convinsa de nevinovatia fiului meu, Flavius Campeanu, nevinovatie ce va fi dovedita in instanta. Am incredere in actul de justitie si cred cu convingere ca hotararile instantei vor fi in spiritul si litera legii", afirma ministrul muncii, intr-un comunicat citat de Gandul.info.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Crapatureanu si Campeanu, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren de 536.140 metri patrati, situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand RAR un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 de euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 de euro) la data cumpararii.

Procurorii DNA sustin ca terenul a fost cumparat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro metrul patrat, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro metrul patrat.

De asemenea, arata DNA, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Flavisu Campeanu, in calitate de director tehnic, a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare, cat si al dimensiunilor. Astfel, precizeaza anchetatorii, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare.

Regia Autonoma Registrul Auto Roman se constituie parte civila in cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentand prejudiciul adus regiei prin incheierea contractului de vanzare - cumparare a terenului.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand celor doi inculpati, mai precizeaza DNA.

Dosarul va fi judecat de Judecatoria Sectorului 1.