Ce schimbare ar putea aduce procesul de regionalizare. Din 1 ianuarie 2014 institutiile deconcentrate cu rol de executie ar putea trece de la ministere in subordinea consiliilor judetene: "CJ Alba ar urma sa aiba 3-4.000 de noi angajati"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 27 mai 2013, 17:31 Actualitate | Esenţial


Regiunile de dezvoltare, regiunile istorice si denumirile regiunilor viitoare
Foto: CONREG
Institutiile deconcentrate cu rol de executie (ambulanta, directiile judetene de sanatate, cultura, protectie a mediului, agricola, de pasapoarte si evidenta a populatiei, cadastru, rutiera etc) ar putea trece din subordinea ministerelor de linie in subordinea consiliilor judetene incepand cu ianuarie 2014, parte a procesului de regionalizare si descentralizare coordonat  de ministerul condus de Liviu Dragnea, cel putin conform relatarilor oficialilor din judetul Alba. Potrivit acestora, prin preluarea acestor institutii CJ Alba va avea 3-4.000 de noi angajati. Informatia vine pe fondul grijilor exprimate de alti reprezentanti ai autoritatilor locale care se plang ca prin regionalizare si mutarea serviciilor deconcentrate de la municipiile resedinta la capitala de regiune vor disparea mii de locuri de munca, iar mii de bugetari vor ramane someri.
 • Vezi in text ce institutii ar putea trece in subordinea CJ-urilor, ce zice Liviu Dragnea, ce competente ar urma sa aiba consiliile locale, judetene si regionale si ce griji si-au exprimat unii lideri locali
In cadrul undei dezbateri desfasurate la Tulcea si la care au participat reprezentantii autoritatilor locale si Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) au fost analizate si dezbatute solutiile posibile cu privire la alocarea competentelor pe cele trei paliere: local, judetean si regional - pentru asigurarea unui proces de regionalizare - descentralizare adaptat actualelor necesitati ale administratiei din Romania, informeaza Informatia de Alba.

Potrivit vicepresedintele CJ Alba, Florin Roman, citat de publicatia locala, in cadrul dezbaterii s-a discutat posibilitatea ca "majoritatea institutilor deconcentrate, cele cu rol de executie si nu de control, sa treaca in subordinea consililor judetene incepand cu 1 ianuarie 2014, nu doar ca si entitati, ci si din punct de vedere a personalului".

Ce institutii ar urma sa treaca complet in subordinea CJ-urilor

Publicatia citata ofera si o lista neoficiala a insitutiilor ce ar putea intra in subordinea Consiliului judetean: "liceele, palatul copiilor, cluburile elevilor, directia de sanatate publica, ambulanta, centrele de aparatura medicala, centrul de transfuzii sanguine, casa de asigurari de sanatate, somajul, inspectia sociala, casa de pensii, cu amendamentul ca in acest caz administratiile judetene ar vrea ca gestionarea pensiilor sa se faca totusi de catre Bucuresti, protectia consumatorilor, laboratorul de metrologie legala, directia de atestari hoteliere, agentia de protectia mediului, Romsilva (aici exista o intreaga discutie doarece Romsilva este o regie autonoma iar o eventuala preluare se poate face doar prin trecerea patrimoniului in proprietatea consiliilor judetene), directia judeteana de cultura, inmatricularile auto, evidenta populatiei, posibil directia de pasapoarte, directia agricola, registrul auto roman, autoritatea rutiera romana, inspectoratul in transporturi, directia de cadastru si publicitate imobiliara. Practic aproape tot. La ministere vor mai ramane doar inspectoratul de munca, garda financiara, finantele publice, controlul financiare de stat din cadrul finantelor".

Florin Roman a declarat ca toate aceste institutii vor fi transferate in subordinea CJ-urilor atat pe parte de angajati, cat si pe partea alocarilor financiare. Procesul va fi definitivat pana in august, cand va incepe elaborarea bugetului pe anul viitor, astfel incat fondurile acestor institutii sa fie alocate in bugetele CJ pentru 2014.

Roman a mai spus ca nu se pune problema unor concedieri, dar a recunoscut ca dupa preluarea fiecare consiliu judetean va avea libertatea de a proceda la reorganizari, comasari, desfintari de institutii, in functie de necesitatile fiecarui judet.

Prin preluarea acestor institutii Consiliul Judetean Alba va avea 3-4.000 de noi angajati si va deveni cel mai mare angajator din judet, mai scrie Informatia de Alba.

Liviu Dragnea: Orice transfer de competente va fi insotit de transferul resurselor bugetare

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, minsitru al Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice, cel care coordoneaza procesul de regionalizare si descentralizare, "orice transfer de competente va fi insotit de transferul resurselor bugetare".

Liviu Dragnea
Foto: Ministerul Dezvolarii Regionale
Am convenit ca orice transfer de competente sa fie insotit de transferul resurselor financiare, pentru ca aceste competente sa poata fi exercitate de autoritatile locale si cele judetene. Am stabilit, de asemenea, cateva principii, consiliile locale si judetene sa exercite competente in special de administrare, consiliile regionale sa detina in special competente de dezvoltare, iar la nivel central sa ramana competente legate de elaborarea politicilor nationale, monitorizare, control si de reglementare'', a declarat sambata, la Tulcea, intr-o conferinta de presa, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, informeaza Agerpres.

De asemenea, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat ca sustine transferul de competente si resurse, nu multiplicarea lor, pentru cresterea eficientei activitatii cu mentinerea numarului total de posturi in ansamblul sectorului bugetar.

''Trezoreria Statului a imprumutat autoritatile locale cu 800 milioane de lei pentru plata arieratelor si este normal sa ne luam toate masurile pentru ca aceasta situatie sa nu se repete. Acum suntem increzatori ca ne vom atinge tinta de arierate agreate de partenerii nostri internationali'', a mentionat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Primarul Vasluiului: Daca se vor desfiinta serviciile deconcentrate, resedintele de judet vor fi cele mai afectate. Numai la Vaslui, ar urma sa dispara in jur de 2.000 de posturi la bugetari"


Daca propunerea relatata de autoritatile din Alba - cea de a trece institutiile deconcetrate in subordinea CJ-urilor - ar urma sa duca la mii de bnoi locuri de munca la nivelul autoritatii locale, primarul din Vaslui, Vasile Paval, se plangea saptamana trecuta, tot in timpul unei dezbateri cu vicepremierul Dragnea, ca regionalizarea si desmenarea unei capitale de regiune ar outea avea ca prim efect negativ posibila concediere a miilor de bugetari din directiile si institutiile aflate in actualele resedinte de judet.

"Nu e momentul acum, aceste regiuni nu trebuie sa conduca la guverne mai mici in teritoriu", crede primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Liviu Dragnea: Actualele judete nu vor disparea. Resedintele de judete vor deveni poli de dezvoltare

De cealalta parte, vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut ca judetele nu vor disparea, iar resedintele actuale de judet vor continua sa existe impreuna cu resedinta de regiune.

"In ceea ce priveste judetele, judetele nu se desfiinteaza. Judetele au o traditie veche in aceasta tara, reprezinta o forma administrativa cu care cetatenii s-au obisnuit. Mare parte din judete era si inainte, in 1862. Faptul ca in Romania exista judete inca din 1862 a creat dezvoltarea unui sentiment de apartenenta la comunitate. Sentimentul de apartenenta la un judet este profund. Cei care propun desfiintarea judetelor gresesc, pentru ca ar insemna multiplicarea centralizarii de azi, (...) cu toate butoanele la Bucuresti", a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a spus totodata ca in toate statele europene in care exista regiuni exista si subdiviziuni corespunzatoare judetelor.

"Resedintele acestor judete, sustine acesta, vor deveni poli de dezvoltare zonala si vor avea fonduri pentru regenerarea urbana, iar zonele rurale vor fi stimulate sa se asocieze acestor orase astfel incat sistemul administrativ din Romania sa fie ca o plasa, astfel incat incet, incet sa avem regiuni de dezvoltate", a declarat Dragnea.

El a subliniat ca in urma implementarii procesului de regionalizare-descentralizare administrativ-teritoriala nu vor exista guverne regionale.

Dragnea: Stabilirea resedintelor de regiune, penultima decizie in acest proces de regionalizare / Ar fi bine ca in fiecare judet sa fie una, doua sau trei institutii regionale

"Trebuie sa recunosc faptul ca este decizia care genereaza cele mai multe patimi, discutii, negocieri.(...) Vreau sa va spun ca sunt anumite regiuni in care traiesc oameni care au suficienta inteligenta si nu mai stau sa se uite la dezbaterile de la televiziuni si au inceput temeinic sa stranga in jurul lor forte care sa ii sustina in demersurile lor", declara joi, Liviu Dragnea.

Viceprim-ministrul a afirmat totodata ca in viitoarele resedinte de judet nu trebuie concentrate sediile tuturor institutiilor regionale. Dragnea sustine totodata ca ar fi bine ca in fiecare judet sa fie una, doua sau trei institutii regionale, "astfel incat fiecare judet sa simta ca participa la acest proces de regionalizare".

Vicepremierul a prezentat si un sondaj privind opiniile exprimate de populatia din interiorul fiecarei regiuni de dezvoltare"
 • Potrivit raspunsurilor, in regiunea de Nord Est 48% din iesenii chestionati vor ca Iasiul sa fie capitala regiunii, in timp ce Suceava cetatenii care si-au dorit ca orasul lor sa fie resedinta de regiune au fost in proportie de 12,2% dintre cei intervievati, la Piatra Neamt - 11,1%, la Bacau 9,8%, Botosani 2,1%, iar Vaslui 1%.
 • In regiunea de Sud Est, Constanta se afla in topul preferintelor cetatenilor privind viitoarea resedinta regionala cu 23,8%, la Galati doar 14,8% vor ca judetul lor sa fie resedinta regionala, in timp ce la Braila - 14,4%, Focsani 6,9%, Buzau 4%, Tulcea 1,6%.
 • Clujul are 63,2%, Oradea si Baia Mare cate 9,5%, Satu Mare 4,8%, Zalau 4,7%, Bistrita 2,7%, Timisoara 69,5%, Deva 10,5%, Arad 10%, Resita 3,8%, Craiova 59,8%, Targu Jiu 7,9%, Slatina 5,6%, Drobeta-Turnu Severin si Ramnicu Valcea 5%, Bucuresti 93,9%, Ploiesti 28,1%, Pitesti 12,5%, Targoviste 6,4%, Alexandria 6,4%, Calarasi 5,19%, Slobozia 3,7%, Giurgiu 3,1%.
 • Cea mai grea decizie va fi de luat, spune Dragnea, in regiunea in care se vor afla orase ca Brasov - 28,7%, Sibiu 25,7%, Targu Mures 15,2%, Alba Iulia 14,5%, Miercurea Ciuc - 4,2%, Sfantu Gheorghe - 2,4%, Sighisoara - 1,79%, Odorheiul Secuiesc- 1%
Citeste pe aceeasi tema:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15139 vizualizari

 • +8 (22 voturi)    
  cine hotărăște regiunile (Luni, 27 mai 2013, 17:37)

  0m [utilizator]

  cine hotărăște regiunile? o mână de politicieni de la București???
  Bucureștenii se comportă exact ca niște imperialiști!!! Li se rupe de sărmanii din teritoriu!!!
  • +19 (25 voturi)    
   total gresit. (Luni, 27 mai 2013, 18:26)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui 0m

   Acea mana de politicieni nu sunt bucuresteni ci teleormaneni, gorjeni....etc, care au fost trimisi la Bucuresti tocmai de "sarmanii"(la cap) din teritoriu si de care intradevar "li se rupe".
   Chestia cu "bucurestenii imperialisti" este de rasul cur..cilor si dezvaluie saracie neuronala.
   • +3 (15 voturi)    
    haha (Luni, 27 mai 2013, 20:40)

    0m [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    ..dezvăluie sărăcie neuronală? Adică, ce vrei să zici? că mintea ta e prea îngustă ca să realizeze că bucureştenii se cred stăpânii unei naţiuni??
    -> întreabă orice bucureştean dacă se crede mai bun decât un provincial şi vezi ce îţi zice
    • +8 (8 voturi)    
     Si cine ii plateste pe astia? (Luni, 27 mai 2013, 22:07)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui 0m

     Nu ajung cei 1,5 milioane de oameni care taie frunze la caini?
     • +6 (6 voturi)    
      spot on (Marţi, 28 mai 2013, 9:05)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      noi bugetari, functionari de nadejde si indispensabili.
      Mai indispensabili decit izmenele mele rupte in cur. S plateasca talpasii adica taranii, programatorii si altii ca ei.
    • +12 (12 voturi)    
     o astfel de abordare..... (Luni, 27 mai 2013, 22:24)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui 0m

     ....este in concordanta cu planul marii dezbinari nationale la care suntem supusi, pentru ca Romania sa fie mai usor dezmembrata (regionalizata) si transformata in niste mici feude antagoniste cu cate aproximativ 2 mil de locuitori, usor de controlat si cucerit economic sau teritorial, dupa caz.
     Unii o fac din prostie, altii pentru ca sunt platiti.
     Dvs din care categorie faceti parte ?
     • +1 (3 voturi)    
      DIN CE CATEGORIE FAC PARTE (Marţi, 28 mai 2013, 10:55)

      0m [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      ..fac parte dintr-o categorie care gandeste in primul rand local si dupa aia global; pe scurt, in primul rand vreau sa imi fie mie bine in Ardeal si dupa aia la restul in Moldova, Oltenia, Muntenia, etc.
      Anul acesta autostrada Transilvania trebuia sa fie finalizata!!!
      Fac parte din categoria de oameni care spun cu voce tare ca Bucurestiul si-a bagat picioarele in autostrada Transilvania!!!
      • +1 (1 vot)    
       deci faceti parte din cei care.... (Marţi, 28 mai 2013, 16:19)

       translativus [utilizator] i-a raspuns lui 0m

       ....ar vota cu ambele maini dezmembrarea tarii si aceasta doar ca sa va fie dvs bine.
       Si tradatorii care planuiesc aceasta marsevie, o fac tot ca sa le fie lor bine dar nu realizeaza ca odata cu tara isi vor pierde si acel mult ravnit bine personal caci vor veni peste noi cei cu adevarat puternici si ne vor lua tot, in primul rand celor care au "acumulat", ca sa le fie lor bine.
       Cred ca ar trebui sa invatati chineza, in speranta ca veti fi un servitor apreciat caruia i se va arunca o bucatica din mancarea cainilor si astfel veti reusi sa va umpleti burta "bine".

       Fiti bucuros, seful ideologic al dvs tocmai a anuntat ca vrea sa introduca in Constitutie notiunea de comunitate locala.
       Vreti sa vedeti cum traiesc cei din "comunitatile locale"? Dati o fuga in Rep. Moldova sau pe Valea Timocului sau in Bucovina de Nord sau Herta.

       Nu scapati viitoarele alegeri ca iar se vor da mici, galeti de plastic sau gumari si cu siguranta ca iar veti avea parte de un bine personal.
       Balaban esec !
     • +2 (2 voturi)    
      V-am pus un + (Marţi, 28 mai 2013, 11:16)

      Kappa [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      Ma tem ca asta-i de fapt manevra si cred ca Dnii.de la guvernare o stiu dar nu le pasa.
      Dlor.vor fi oricum la ciolan si doar de asta le pasa.
      • +1 (1 vot)    
       cred ei.... (Marţi, 28 mai 2013, 16:27)

       translativus [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

       ...ca vor fi la ciolan dar adevarul este altul caci inamicul apreciaza tradarea dar il dispretuieste pe tradator.

       Acum se cred invincibili dar odata marsevia facuta, le vor veni adevaratii stapani care pentru a-i lasa la carma tarii, ii vor umili in ultimul hal iar prajiturica pe care si-o iau astazi in mod obraznic de la noi, si-o vor lua in genunchi de la stapanii lor.

       Mai grav este ca lumea inca nu constientizeaza pericolul in care se afla.
 • +11 (13 voturi)    
  Ce sondaje de opinie mai sunt și astea?? (Luni, 27 mai 2013, 17:40)

  0m [utilizator]

  Clujul are 63,2%, Oradea si Baia Mare cate 9,5%, Satu Mare 4,8%, Zalau 4,7%, Bistrita 2,7%,...

  De unde ați scos cifrele astea??
  Să se facă referendum cu întrebarea:
  <<Doriți ca municipiul d-voastră să fie capitală de regiune??>>
  Iar rezultatele să fie raportate la nr. de locuitori!
  AȘA E CORECT, DOMNILOR POLITICIENI!!
  • +1 (1 vot)    
   da, sondajele sunt de opinie si sunt (Marţi, 28 mai 2013, 9:46)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui 0m

   da, sondajele sunt de opinie si sunt cu intrebari total gresite.. .

   pe ieseni ii intreaba daca vor Iasi... mda..

   In regiunea Nord-Est este clar ca ori Piatra Neamt ori Iasi poate fi resedinta de regiune.
   Dpdv logistic cel mai bine alege Iasi.

   In regiunea de Sud-Este este clar ca Braila este resedinta de regiune care sa acopere logistic un numar cat mai mare de cetateni cu drumul cel mai scurt.
 • +9 (13 voturi)    
  un studiu de impact, cevaaa...? (Luni, 27 mai 2013, 18:05)

  Codruta N [utilizator]

  Deci avizarile trec in subordinea baronilor locali?

  OAU! Ce PLEASHCA(ca sa citez din clasici >:)) !!

  Si da-i si mana, si darama la greu, si taie si fushereste... samd... nenicule... bibicule...
  • +16 (16 voturi)    
   BARONII USL sunt scopul regionalizarii (Luni, 27 mai 2013, 18:44)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   in loc sa scapam de Consiliile Judetene care fac umbra degeaba pamantului, USL mai pune un rand de administratie cu soferi, secretarre, plimbatori de hartii

   ori prefectura, ori consiliu judetean nu ambele si regiune...
   • +8 (8 voturi)    
    !!!! (Luni, 27 mai 2013, 19:35)

    sssaaa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Ce te enervezi,lucrezi la privat.....au promis multe locuri de munca.Uite ca se tin de cuvant...................din pacate
 • +8 (8 voturi)    
  contradictie neantagonista (Luni, 27 mai 2013, 18:22)

  nash pandelica [utilizator]

  ca la marxism.
  vor disparea mii de locuri de munca, dar nu de mana lui sova si fenchiu, ci de mana lui francisc al doilea si a ortacilor sai, sefi de judete.
  guvernul arunca pisica moarta in curtile judetene.
 • +7 (7 voturi)    
  BANAT- VEST? mai bine BANAT-ARAD-HD (Luni, 27 mai 2013, 18:42)

  Gryphus [utilizator]

  nu mi se pare corect sa se numeasca regiunea i care sunt incluse jud Arad si HD ...BANAT-Vest.

  VEST reprezinta zona in care se alfa judetele iar BANAT reprezinta o identitate care nu are legatura cu toate judetele din regiune.
  • +6 (6 voturi)    
   join the club (Luni, 27 mai 2013, 20:41)

   0m [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   join the club...şi Bihorul vrea să îl bage în Transilvania
  • +1 (1 vot)    
   documenteaza-te un pic inainte sa comentezi (Marţi, 28 mai 2013, 9:13)

   readysteadygo [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   https://en.wikipedia.org/wiki/File:Banat_map.svg
 • +5 (5 voturi)    
  referendum pentru capitale de regiuni (Luni, 27 mai 2013, 19:02)

  dadan [utilizator]

  cel mai drept ar fi referendum pentru capitala de regiune - toti cetatenii din judetele dintr-o regiune sa voteze ce capitala doresc... votul oamenilor sa aiba o anumita pondere sa zicem de 50% intr-o formula simpla la care sa intre sa zicem si performanta economica a resedintelor mentionate(cuantificate prin pib, industrie etc)... sa fie ca un eurovision dar pentru regiuni... ar fi trezi si interesul oamenilor si ar inlatura orice frustrare ca se fac jocuri politice ascunse pentru capitalele de regiuni - transparenta totala... cata se poate in Romania... sub organizarea lui Dragnea orice vot iasa predictibil... dar se poate evita o capitala a regiunii de centru gen Alba care nici nu se compara cu Brasov sau Sibiu...
  • +3 (5 voturi)    
   Alba capitală de regiune (Luni, 27 mai 2013, 20:42)

   0m [utilizator] i-a raspuns lui dadan

   ..ce glumă nesărată :)
 • +5 (5 voturi)    
  Regionalizarea numai prin referendum. (Luni, 27 mai 2013, 21:20)

  CujbaIon [anonim]

  Apropo de regiunea Sud-Est ,ce ar fi sa se organizeze un referendum cu urmatoarele intrebari adresate locuitorilor din judetul Galati:
  1) Alegeti una dintre variantele de regiune in care vreti ca localitatea Dvs sa faca parte:
  1.1 Din regiunea “Sud-Est” alcatuita din judetele Braila,Buzau ,Constanta, Galati ,Tulcea
  NU DA
  1.2 Din regiunea “Dunarea de jos “ alcatuita din judetele Braila ,Buzau,Galati,
  Vrancea ,Tulcea
  NU DA
  1.3 Din regiunea “Moldova “ alcatuita din judetele Bacau,Botosani ,Galati ,
  Iasi ,Neamt ,Suceava, Vaslui ,Vrancea :
  NU DA
  2) Alegeti orasul sau asocierea de orase care doriti sa fie resedinta variantei
  de regiune pentru care a-ti optat :
  2.1 Regiunea ‘Sud-Est” :
  Constanta NU DA
  Braila-Galati NU DA
  Alta optiune (se completeaza de alegator)……………….
  2.2 Regiunea “Dunarea de jos”
  Braila –Galati NU DA
  Alta optiune (se completeaza de alegator)……………….
  2.3 Regiunea “Moldova” :
  Iasi NU DA
  Alta optiune (se completeaza de alegator)……………….
  3) Aprobati mentinerea Senatului ca si camera superiora a parlamentului:
  NU DA
  4) Daca optati pentu mentinerea Senatului ,sunteti de acord ca acesta sa fie
  alcatuit numai din reprezentantii regiunilor cate doi la un milion de locuitori :
  NU DA
  5) In cazul regionalizarii optati pentru :
  -desfiintarea concomiteanta a judetelor:
  NU DA
  -desfiintarea intr-un termen de trei ani a judetelor:
  -
 • +5 (5 voturi)    
  E tare Dragnea, e tare rau! (Luni, 27 mai 2013, 22:38)

  un dac [utilizator]

  ce stie cel mai bine sa faca PSD-ul? sa manipuleze.
  transfera adevarata discutie, daca avem nevoie de regionalizare, intr-o tampita discutie despre locuri de munca, care aprinde spirite.

  Eu observ o anomalie in denumiri, sper sa ma insel. Transilvania Centrala unita cu Transilvania de NV practic ofera un coridor de unire cu Ungaria.
  Avem voie sa facem referendum local, in doi ani am fost amenintati cu pasi importanti in ceea ce priveste autonomia teritoriala, pentru autonomie culturala sunt inca cereri suplimentare (desi maghiarii au mai mult decat trebuie), acum au si granita.
  cat despre majoritatea romana de acolo, e destul de simplu. Limba maghiara devenita oficiala in administratie va indeparta multi romani din aceste zone. repet, sper sa fiu paranoic si atat.

  PS: Nu doar de asta sunt complet impotriva regionalizarii. Mi se pare un proiect prea mare pentru un timp atat de scurt si pentru discretia unei coalitii monstruoase. Locul lui Dragnea este la puscarie, nu in fruntea regiunilor.
  • +1 (1 vot)    
   neconcordanta! (Marţi, 28 mai 2013, 9:24)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui un dac

   Tu zici ca "locul lui dragnea e la pushcarie, nu in fruntea regiunilor". Asa gandesc si eu, dar avem o problema aici: Draganea nu a fost impus de americani, de hunguri, de bubuli sau de invadatorii extraterestrii! NU! Anul trecut au fost algeri libere, iar poporul, de buna-voie si nesilit de nimeni, a ales partidul care l-aurcat pe Dragnea la conducere. Asa ca problema nu este " ce face pedesereul", ci CE DORESTE POPORUL! Daca nu dorea spargerea Romaniei in regiuni, si alipirea tinutului Secuiesc la mama Ungarie, atunci, foarte simplu, romanii Nu votau cu pedesereul. Dar au facut-o!
   • +2 (2 voturi)    
    intradevar.... (Marţi, 28 mai 2013, 10:45)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui hot news

    ....acest popor imbecilizat prin manipulare i-a votat si i-a trimis la putere iar acum aceluiasi popor i se pregateste disparitia.
    Mai intai feudalizarea (regionalizarea) iar de la anul, cand strainii vor putea cumpara pamanturile, acelasi popor si-l vor vinde pe mai nimic urmand sa fie ori serbizati ori izgoniti.
    Daca as fi un conducator chinez, as cumpara toate pamanturile romaniei si le-as da compatriotilor mei, astfel voi intra in Europa cea bolnava de parlamentarism si as cuceri-o economic iar Romania as cuceri-o fara sa trag nici macar un foc de arma.
    Ultima speranta este in trezirea imbecililor pana la referendum astfel ca aceasta vanzare de tara, pusa la cale de tredatorii neamului, sa fie respinsa.
    Daca nu se va intampla aceasta, putem sa ne luam adio de la Romania.
    • +2 (2 voturi)    
     nu mai e nevoie (Marţi, 28 mai 2013, 11:03)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui translativus

     Imbecilizat, poate, dar MAJORIATETA are totdeauna dreptate!
     VOX POPULI, VOX DEI!
     Daca poporul doreste faramitatrea tarii, cu ce drept ne opunem noi?
     Faza cu "cumpararea pamanturilor" este un pic redondanta.
     Adica, este foarte buna, asa cum zici tu, pentru chinezi ca sa intre OFICIAL in UE, dar pentru disparitia Romaniei, nu mai este necesara.
     Prim impartirea in cele 6 sau 7 regiuni, statul numit Romania va dispare, de facto. Vor ramane niste "regiuni" de dimensiuni mai mici decat principatele inainte de Unire. Iar daca nu am fost in stare sa faceam autostrazi atunci cand tara era intreaga, ce sansa au la astfel de lucrari de infrastructura niste regiuni mici, cu interese divergente?!
     • +1 (1 vot)    
      VOX POPULI..... (Marţi, 28 mai 2013, 16:42)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      ....este rezultatul manipularilor prin Mass-Media iar noi care sesizam pericolul avem datoria sa trezim lumea la realitate.
      Faza cu China s-a vrut un exemplu de cum un stat oarecare, daca isi doreste sa cucereasca noi teritorii fara razboi, le cumpara caci incepand de la anul, acest fapt este posibil.
      Apoi sub pretextul "dezvoltarii regionale" isi aduce cateva milioane de "specialisti" care vor avea familii si vor locui in orase nou construite.

      Acum s-a parafat un acord intre China si Belarus prin care China va construi in Belarus un oras de cateva sute de mii de locuitori si in care oamenii de afaceri chinezi isi vor muta productia.
      Ce se va intampla peste zece ani in care fiecare familie din acest oras va avea cate 4-5 copii ?
      • +1 (1 vot)    
       NU CRED! (Marţi, 28 mai 2013, 18:24)

       hot news [utilizator] i-a raspuns lui translativus

       Nu stiam de faza asta, poate ca sunt eu neinformat.
       Dar pur si simplu nu imi vine sa cred ca politicienii din Federatia Rusa (Bielarus nu exista) sunt la fel de inconstienti ca ai nostrii!
       Daca are loc un "razboi al populatiilor" intre China si fosta URSS, cine credeti ca va castiga, cine detine clar avantajul nuerelor imense?!
       • +1 (1 vot)    
        acordul.... (Miercuri, 29 mai 2013, 8:47)

        translativus [utilizator] i-a raspuns lui hot news

        ....dintre China si Belarus este real, asta in cazul in care nu s-a facut o gluma proasta de catre mai multe agentii de stiri.
        Importanta acestrui eveniment este ca de la deja banalul si ultra-raspanditul chinatown, se trece la o noua faza, cea de chinaland.
        In ceea ce ii priveste pe politicieni si pe lipsa lor de responsabilitate, aceasta s-a generalizat caci din pricina perversului si anacronicului sistem politic parlamentar, au ajuns sa puna mana pe putere toti mascaricii care pentru liertatea de a face circ si pentru o coaje de cozonac, se lasa manipulati de cei din umbra care de fapt sunt adevaratii stapani si care isi trag toate foloasele de la populatiile imbecilizate prin manipulare Media.
 • -2 (6 voturi)    
  UE fara notiunea de stat national (Luni, 27 mai 2013, 23:34)

  evoque [utilizator]

  aceasta regionalizare in pas de defilare este consecinta unui tratat semnat de basescu care duce la distrugerea notiunii de stat national.
  Peste 5 maxim 10 ani UE se reorganizeaza in noi regiuni fixate de data aceasta de catre cei care conduc din umbra UE, regiuni conduse de oamenii acestora fara a mai exista identitate nationala si drept la vot.
 • +3 (3 voturi)    
  sondajul cel mai important (Marţi, 28 mai 2013, 0:57)

  rollotoma [utilizator]

  Despre intinderea si componenta regiunilor nu s-a facut sondaj. Prietenii stiu de ce.
  • +1 (1 vot)    
   10005 corect! (Marţi, 28 mai 2013, 12:14)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui rollotoma

   Nu s-a facut de lco Referendum. Nu sa-a facut nici pentru PRINCIPIUL divizarii tarii in regiuni, darmite pentru definirea acestora. prin comparatie, unde va fi capitala respectivei regiuni, sau cine este conducatorul, sunt lucruri mult mai putin importante decat dizolvarea Romaniei in mai multe "feude" ...
 • +5 (5 voturi)    
  Din rau in mai rau !!!,din lac in put ! (Marţi, 28 mai 2013, 4:06)

  andreesanu [utilizator]

  Cit de prosti ne credeti ,mai derbedeilor ???.
  Aceasta aiureala nu-i organizare,asta-i haos total in care sa nu-i mai dea nici dracul de capat.
  Inca o treapta ierarhica inca 180-200 de mii de noi contopisti incurca lume,alte hahalere alti derbedei pe care v-a trebui sa-i platim tot noi ,noi prostii care platim impozite ,taxe de cite ori li se scoala puslamalelor.
  Cu increngatura asta de panarame pe care vreti voi s-o capatuiti poftiti sa atrageti fonduri europene ???,cu ligaii ,curvele si saltimbacii care va voteaxa si care fac sluj vreti voi sa guvernati in trepte ???.
  Mergeti pe principiul ;pina la Dumnezeu te maninca sfintii;asa incit sa nu mai spuna careva ca a ajuns la voi, ca sa va puteti spala pe miini ca Pilat !!!
  Neam de IUDE asta sunteti toata sleahta de politicieni.
 • 0 (0 voturi)    
  teoretic (Marţi, 28 mai 2013, 9:44)

  jescu [utilizator]

  Acum e momentul reformarii administratiei judetene. Ar trebui sa scapam de cateva mii de angajati nu sa apara altii noi. Ar trebui sa se faca un sistem informatic eficient, si oamenii sa nu discute cu un functionar decat pentru semnatura. Defapt ar trebui sa nu existe functionari la care sa poti apela. Tot procesul ar trebui sa fie pe internet, sa uploadezi acte, sa primesti raspunsuri. Pentru fiecare operatie online sa fie un termen clar in numar de ore sau zile in care sa primesti raspuns. Daca institutia nu raspunde in termen atunci sa o poti da in judecata si sa poti cere daune, functionarul responsabil sa plateasca.
 • +1 (1 vot)    
  regionalizare ! (Marţi, 28 mai 2013, 10:06)

  titburi [utilizator]

  partide politice=grupuri de interese
  politicieni=persoane din grupurile de interese (versati in cea mai veche meserie din lume!)
 • +1 (1 vot)    
  de unde se vede (Miercuri, 29 mai 2013, 12:01)

  Gobelin [utilizator]

  ca porcaria cu regiunile este doar o palarie administrativa care sa mute decizia locala catre judete care au fost TOT TIMPUL ale PSD-ului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by