Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, mai multe decrete, printre care si cel de eliberare din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti a Vioricai Dinu, aflata in arest preventiv pentru fapte de coruptie, anunta Agerpres.

Pe 15 mai, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea de demisie a judecatoarei Viorica Dinu, care fusese suspendata din functie si aflata in arest preventiv pentru fapte de coruptie.

Alaturi de judecatoarea Antonela Costache, Viorica Dinu a fost arestata preventiv in luna martie, masura prelungita ulterior, cele doua fiind acuzate de trafic de influenta si luare de mita pentru a interveni in dosare.

Procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de alti noua inculpati, pusi sub acuzare alaturi de cele doua judecatoare retinute, printre acestia si fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu, mai multi avocati si un grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit DNA, judecatoarea Viorica Dinu este acuzata de patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata si luare de mita.

Presedintele Traian Basescu a semnat si decretul privind eliberarea din functia de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a lui Dumitru-Catalin Vlad.

Pe 30 ianuarie, sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functie a lui Vlad Dumitru Catalin, dupa ce acesta a fost pus sub urmarire penala de DNA pentru fapte de coruptie.

Vlad Dumitru Catalin a fost pus sub acuzare de DNA in acelasi dosar in care este cercetat Tomita Neagu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Cei doi sunt acuzati ca au primit de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, mai multe terenuri drept mita.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a mai semnat luni urmatoarele decrete:

  •  Decret privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Arges a doamnei Elena Vasile - pensionare;
  •  Decret privind eliberarea din functia de judecator la Curtea de Apel Ploiesti a doamnei Elena Chirica - pensionare;
  •  Decret privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Braila a domnului Relu Perianu - pensionare;
  •  Decret privind eliberarea din functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau-Mare a domnului Ciprian-Calin Zamfirescu - ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni.