Vremea va fi racoroasa luni in nordul, vestul si centrul tarii si cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse si descarcari electrice pe arii extinse in Maramures si Crisana si local in Transilvania, Banat si in jumatatea nordica a Moldovei, iar cantitatile de apa vor depasi in nord-vest si la munte local 20 l/mp si izolat 35 l/mp. In restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil cu innorari trecatoare ziua, dar conditiile de ploaie vor fi reduse, potrivit Mediafax.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale in cursul zilei in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade in Maramures pana la 24 de grade in Muntenia si Dobrogea, iar cele minime se vor situa intre 5 si 15 grade, mai coborate in depresiuni spre 2 grade.

In Bucuresti:

Luni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maxima in jurul a 23 de grade si o minima de 9...11 grade, usor mai scazuta la periferia orasului. Cerul va fi variabil, iar vantul va avea unele intensificari in cursul zilei.

In tara:

Marti, vremea se va incalzi in toate regiunile. Mai ales ziua, cerul va avea innorari in nordul, nord-vestul si centrul tarii unde local vor fi averse si descarcari electrice. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse ploi de scurta durata la munte, iar noaptea si in extremitatea de sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 18 grade in Maramures pana la 29 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 7 si 18 grade, mai coborate in depresiuni.