Posturile vacante din administratie ar putea fi desfiintate pana la finele acestui an, a declarat sambata vicepremierului Liviu Dragnea precizand totodata ca in 2014 s-ar putea mari salariile bugetarilor, informeaza Agerpres.

"Mai avem o discutie 'foarte simpla' cu cativa ministri dupa care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este ca in Romania sunt cateva primarii care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns in situatia de a avea trei sau patru angajati. Pentru primariile care au un numar mic de angajati vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea indeplinit normativul minim de personal si pentru ca ele sa functioneze", a declarat, sambata, la Tulcea, intr-o conferinta de presa, vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a adaugat ca abia dupa ce se vor face economii in activitatea administratiei centrale se va putea introduce regula de 1 la 1.

"Ulterior, putem introduce regula de 1 la 1 si vom desfiinta posturile vacante", a precizat Dragnea.

In ceea ce priveste salariile angajatilor din sistemul public, oficialul guvernamental a mai spus ca acestea se vor mari cel mai probabil anul viitor.

Dragnea a adaugat ca nu se poate declansa "o marire de salarii pana nu ducem la capat procesul de restructurare la nivel general, reasezarea sistemului public si reducerea cheltuielilor de personal. Sper sa finalizam acest proces intr-o luna si apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reasezare a lefurilor in interiorul aceleiasi anvelope salariale, dar cu un numar de salariati mai scazut".

Oficialul guvernamental participa zilele acestea la Tulcea, la o dezbatere pe tema regionalizarii, la eveniment participand circa 80 de primari, presedinti de Consilii Judetene, parlamentari si experti in administratie publica.