Optsprezece persoane au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborati de vant si 21 de constructii provizorii au fost afectate in urma vijeliei de joi din Capitala, in aproape sapte ore fiind primite 650 de apeluri la numarul 112 privind 174 de incidente, potrivit datelor centralizate la MAI si citate de Mediafax.

In urma vijeliei din Capitala, la numarul 112 au fost inregistrate 650 de apeluri intre orele 15.30 si 22.00, a anuntat vineri Ministerul Afacerilor Interne, intr-comunicat de presa.

Persoanele care au sunat la 112 au anuntat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborati de vantul puternic, trei panouri publicitare cazute, 21 de corturi si constructii provizorii afectate, sapte cabluri electrice si trei stalpi cazuti.

Zece persoane ranite au fost transportate la spital de echipajele SMURD si alte opt de catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Echipajele de pompieri si de politie au intervenit in Bucuresti si in tara de joi dupa-amiaza pana vineri dimineata la incidentele produse in urma vijeliei.

  • MAI: 29 de localitati din 16 judete au fost afectate in urma vijeliei de joi

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), in tara s-au inregistrat 58 de evenimente de mai mica amploare in urma vijeliei care s-a produs joi, fiind afectate 29 de localitati din 16 judete.

In urma vantului puternic au fost doborati 36 de arbori si o constructie provizorie, iar 20 de anexe gospodaresti si un pasaj rutier au fost inundate, a precizat MAI, intr-un comunicat de presa.

In judetele afectate de fenomenele meteorologice nu au fost persoane ranite, potrivit sursei citate.

Autoritatile locale din zonele afectate de vijelie vor face estimarile privind pagubele produse.