Soferii Regiei de Transport in Comun din Constanta au declnsat au declansat o greva spontana miercuri dimineata, solicitand majorarea salariilor, astfel incat niciun autobuz al societatii nu a iesit pe strazile din oras, transmite Mediafax.

Aproximativ 200 de soferi ai Regiei de Transport in Comun din Constanta au declansat, miercuri dimineata, la ora 05:00, o greva spontana, astfel ca niciun mijloc de transport in comun nu circula in oras, transportul fiind asigurat numai de microbuzele firmelor particulare.

"Este o nemultumire generala a soferilor, determinata de salarizarea foarte mica si pierderea altor drepturi - prima de vacanta si tichetele de masa", a precizat fostul lider de sindicat din cadrul Regiei de Transport in Comun din Constanta Timur Ibram, care miercuri dimineata a demisionat din functie, la cererea protestatarilor, ce i-au reprosat ca nu ii reprezinta.

"Este o bila proasta pentru noi, sindicatul, dar situatia financiara dezastruoasa a regiei nu a permis altceva. In momentul in care m-am prezentat in fata protestatarilor pentru a discuta mi-au cerut si demisia, si pe buna dreptate, oamenii fiind nemultumiti, lucru pe care l-am si facut", a spus Ibram.

El a precizat ca salariul mediu net in unitate este de 1.000 - 1.200 de lei si, desi protestul spontan a fost declansat de catre soferi, in aceeasi situatie sunt si ceilalti angajati ai regiei.

Sindicatul din Regia de Transport in Comun din Constanta are aproximativ 900 de membri.

Directorul Regia de Transport in Comun din Constanta, Ovidiu Tanase a sustinut ca greva salriatilor este ilegala, fiind declansata de "un grup de agitatori".

"Este o greva absolut ilegala, fara niciun fond. Ei nici nu stiu ce vor. Au vrut sa dea jos liderul sindical, l-au dat. I-am invitat la negocieri, au zis sa mearga nu stiu cine in mijlocul lor sa discute cu ei. S-a plecat de la un grup de agitatori si momentan este blocat orice dialog", a precizat Ovidiu Tanase.

El spera insa ca situatia se va rezolva curand, pentru ca transportul in comun sa fie reluat.