George Becali, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, si-a mandatat avocatul sa demareze procedurile de formulare a cererii de gratiere din partea presedintelui Traian Basescu, relateaza Agerpres.

"Exista un memoriu in acest sens. Este decizia dansului sa faca acest demers, eu ca avocat nu pot decat sa dau curs acestui demers", a declarat marti avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, la Penitenciarul Rahova.

Deputatul George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al marelui Stat Major General Dumitru Cioflina au ajuns la Penitenciarul Rahova cu putin inainte de miezul noptii si au fost pusi in aceeasi camera, avand in vedere ca toti se afla in perioada de carantinare-observare, a afirmat purtatorul de cuvant al unitatii penitenciare, Gabriela Livadariu.

"Ei executa prima perioada de detentie, cea de carantinare-observare, ce dureaza aproximativ 21 de zile. In aceasta perioada primesc informatii legate de locul de detentie, drepturi, obligatii. (...) Se fac evaluari medicale, psihologice, educationale, monitorizandu-se procesul de adaptare la mediul carceral", a precizat Livadariu.

George Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost transferati, luni seara, din arestul Politiei Capitalei la Penitenciarul Bucuresti Rahova.

Deputatul George Becali a fost condamnat luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

Instanta a decis sa schimbe insa condamnarea la 3 ani de inchisoare cu suspendare primita anterior de Becali in dosarul sechestrarii de persoane in pedeapsa de 3 ani cu executare.

Cele doua pedepse au fost contopite si George Becali va face pedeapsa cea mai mare si anume de 3 ani de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, fostul ministrul al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al marelui Stat Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la 2 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata. Fiica lui Babiuc, Ioana Babiuc, a fost achitata.