Promovarea Romaniei in strainatate va fi facuta cu persoane cunoscute la nivel international, cum ar Printul Charles sau Ivan Patzaichin, si legendele precum Dracula, a declarat marti, intr-o conferinta, ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, potrivit Mediafax.

Printul Charles la DelnitaFoto: Agerpres

"Am gasit un proiect blocat si l-am deblocat, am incheiat un parteneriat cu Travel Channel si vor fi doua episoade de film cu Romania, cu personaje ca printul Charles sau Ivan Patzaichin. Filmele vor fi date in sapte tari tinta. Acest gen de actiuni trebuie sa le facem ca sa promovam Romania", a spus Grapini.

Ea a explicat ca trebuie alese niste nume deja cunoscute in Europa si care sa vorbeasca despre Romania.

"Nimic nu este mai credibil decat o persoana care vorbeste despre Romania. Aceste doua proiecte - Romania promovata prin valori si prin legende", a adaugat ministrul.

Ea a constatat ca desi Romania este foarte bogata in legende, alte tari "traiesc bine" din legende si chiar din legendele romanesti.

"Foarte multe tari traiesc din legenda Dracula, scot bani adica, si noi ramanem cu retinerea ca avem un voievod care a fost catalogat la capitolul Dracula. Turistii sunt in general oameni curiosi, ei vin sa vada ceva deosebit intr-o tara. O cladire inalta vad si in New York, dar daca vin in Bucuresti sa vada ceva pe care nu-l gasesc la New York", a afirmat Grapini.

Grapini a anuntat de asemenea ca fortificatiile Bucurestiului si Centrul Istoric vor fi promovate catre turistii din tara si strainatate in urma unui parteneriat cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Am omis sa spun ca am pornit deja parteneriatul cu domnul Oprescu. Am avut doua intalniri, si la dumnealui, si la mine. Avem pus in strategie Bucurestiul, vrem sa folosim ce are Bucurestiul si inca n-a fost folosit", a declarat Grapini marti, intr-o conferinta.

Ea a spus ca vor fi promovate cetatile din jurul Bucurestiului si Centrul Istoric.

"Da, este Bucurestiul pus in strategie si avem deja semnat parteneriatul", a mai spus ministrul.