Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de decorare a mai multor medici, printre care si medicul Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale, pentru "rezultate de exceptie obtinute in perfectionarea actului medical", informeaza Administratia Prezidentiala. Despre Irinel Popescu, vicepresedinte al Partidului Conservator, HotNews.ro relata, la sfarsitul lunii martie, ca va candida la un post de senator in sectorul 4, loc ramas vacant ca urmare a demisie lui Dan Voiculescu din Parlament. Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Irinel PopescuFoto: HotNews.ro

Seful statului i-a mai decorat luni, pentru "rezultate de exceptie obtinute in perfectionarea actului medical", pe academician dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti profesor dr. Radu Deac, profesor dr. Mihai Lucan, profesor dr. Dan Tulbure, precum si profesor dr. Margit Serban.

  • Comunicatul Presedintiei:

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 20 mai a.c., decretul de decorare a mai multor medici.

Astfel, in semn de recunoastere deosebita a valorii profesionale, abnegatiei si devotamentului fata de pacienti, pentru rezultatele de exceptie obtinute in perfectionarea actului medical, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul National 'Steaua Romaniei' - in grad de Mare Cruce domnului profesor dr. Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale, si domnului academician dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, Ordinul National 'Steaua Romaniei' - in grad de Mare Ofiter domnului profesor dr. Radu Deac, domnului profesor dr. Mihai Lucan si domnului profesor dr. Dan Tulbure, precum si Ordinul National 'Steaua Romaniei' - in grad de Cavaler doamnei profesor dr. Margit Serban.

Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Sanatatii, domnul Eugen-Gheorghe Nicolaescu."

HotNews.ro a scris miercuri, 27 martie, citand surse politice, ca medicul Irinel Popescu, vicepresedinte al Partidului Conservator, va candida la un post de senator in sectorul 4 pe locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui Dan Voiculescu, insa numai dupa ce va fi ales membru corespondent al Academiei Romane. Surse din cadrul Academiei au confirmat atunci pentru HotNews.ro ca Popescu se afla pe lista propunerilor pentru a deveni membru corespondent al Academiei. In cadrul alegerilor desfasurate o zi mai tarziu in cadrul adunarii generale a Academiei Romane, candidatura lui Irinel Popescu a fost respinsa.

Contactat de HotNews.ro in urma cu o zi si intrebat daca intentioneaza sa devina membru al Academiei Romane, Irinel Popescu a raspuns: "Sunt zvonuri, nu comentez", apoi a inchis telefonul.

Irinel Popescu este seful Clinicii de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. A mai fost senator PC in legislatura 2004-2008, ca a ocupat si pozitia de presedinte al Comisiei de Invatamant. Vezi aici CV-ul detaliat al medicului Irinel Popescu

Popescu ocupa in prezent un numar impresionant de functii de conducere: Director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, profesor de chirurgie UMF Carol Davila Bucuresti, prorector al Universitatii Dimitrie Cantemir Bucuresti, presedinte al Academiei de Stiinte Medicale (functie despre care presa a scris ca a ocupat-o prin fraudarea alegerilor) sau redactor sef al revistei Chirurgia.

In noiembrie 2012, EVZ a scris ca Irinel Popescu a ajuns sub lupa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce raportul Curtii de Conturi arata ca a prejudiciat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu nu mai putin de 3,5 milioane de euro. In replica, Popescu a anuntat ca va actiona in judecata ziarul Evenimentul zilei si va cere daune morale de 1.000.000 de lei. El a sustinut ca exista un raport al Curtii de Conturi pentru perioada el cat a condus CNAS, din care reisese clar ca nu au existat ilegalitati.