Un nou termen in dosarul in care medicul cardiolog Serban Bradisteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, dupa ce acesta ar fi incercat sa impiedice punerea in executare a pedepsei fostului premier Adrian Nastase, va avea loc luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La termenul din 24 aprilie Serban Bradisteanu a solicitat judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) restituirea dosarului la Parchet, in vederea refacerii urmaririi penale, scrie Agerpres.

Avocatul lui Bradisteanu a sustinut ca ancheta in acest dosar nu trebuia desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie, ci de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in raza caruia se afla Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, locul unde s-ar fi produs infractiunea de favorizare a lui Adrian Nastase.

In replica, procurorul de sedinta a declarat ca Directia Nationala Anticoruptie este unitatea competenta in acest dosar, deoarece dosarul 'Trofeul calitatii' a fost instrumentat de DNA.

Instanta a ramas in pronuntare pe cererea lui Bradisteanu si a stabilit urmatorul termen al procesului pentru 20 mai. Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in decembrie 2012, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie si prevazuta in Legea 78/2000.