Autoritatile sunt, uneori, in cardasie cu hotii de lemne, a declarat, vineri, la Targoviste, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, care a adaugat ca are in vedere supravegherea video in zone pe unde se transporta lemnul furat, transmite Agerpres.

"Autoritatile sunt uneori in cardasie cu hotii de lemne. Avem, din pacate, cazuri in Arges, in Cluj, in care autoritatile responsabile cu aplicarea legii au fost parte la furtul de lemn, favorizand acest lucru. Atat la Arges, cat si la Cluj, sunt deja anchete derulate de Politie si Parchet si, probabil, vor fi dosare penale. Autoritatile despre care vorbesc sunt de la nivelul Inspectoratelor Teritoriale Silvice, Directiilor Silvice, inclusiv sefi de ocoale, dar si proprietari care, cu buna stiinta, au acceptat sa li se taie copacii fara respectarea amenajamentelor, fara respectarea legii", a precizat Lucia Varga.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a spus ca au fost demarate mai multe controale in Suceava, Bihor si Ploiesti si ca are in vedere, pentru descurajarea hotilor, montarea de camere video in anumite zone pe unde se efectueaza transportul lemnelor furate.

"Avem controale demarate in mai multe zone din tara, controale demarate atat la nivelul Romsilva, cat si la nivelul ministerului si al inspectoratelor teritoriale silvice, la Suceava, Bihor, Ploiesti, in general in zonele critice. Luam in considerare supravegherea unor zone critice prin care se transporta lemnul furat. Un caz aplicat deja la Arges a dat roade", a declarat Lucia Varga.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, s-a intalnit, vineri, la sediul Consiliului Judetean Dambovita cu primarii din judet pentru a discuta pe marginea Codului silvic si a investitiilor ce trebuie efectuate in zone afectate de calamitati in Dambovita.