Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) reia vineri dezbaterile in dosarul privind transferurile de jucatori in care opt oameni de fotbal au fost condamnati la pedepse de la opt ani de inchisoare cu executare la trei ani cu suspendare. ICCJ a amanat pe 9 mai pentru vineri judecarea dosarului transferurilor din fotbal, la acest nou termen urmand sa fie depuse o serie de documente, scrie Agepres.

La termenul de pe 9 mai au fost audiati fostul director al Clubului Otelul Galati Mihai Stoica, fostul vicepresedinte al Clubului SC Dinamo Bucuresti Gheorghe Netoiu, fostul actionar al Clubului Dinamo Cristi Borcea si impresarii Victor si Ioan Becali. Fostul presedinte al Gloriei Bistrita Jean Padureanu nu a mai dorit sa fie audiat.

La finalul audierilor avocatii au cerut un termen pentru ca inculpatii in dosar sa aiba ocazia sa-si formuleze apararea in functie de declaratiile celorlalte parti in cauza. Avocatul lui Ioan Becali, Viorel Ursu, a mai solicitat ca proba actele cabinetului de avocatura unde se tineau sedintele de Consiliu de Administratie al FC Dinamo Bucuresti, iar instanta a admis cererea.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pe patronul clubului Rapid, George Copos. CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare a finantatorului de la Gloria Bistrita, Jean Padureanu, la patru ani de inchisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Otelul Galati Mihai Stoica, la sapte ani de inchisoare cu executare a fostului finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, la opt ani de inchisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la sapte ani de inchisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de inchisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei 'Becali sport' Gica Popescu si la trei ani de inchisoare cu suspendare a fostului actionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Netoiu.

Totodata, CAB a hotarat obligarea celor opt inculpati la plata unor despagubiri catre ANAF si catre cluburile sportive implicate, precum si instituirea sechestru asigurator pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului.