Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a solicitat in Guvern majorarea salariilor pentru angajatii din minister, motivand ca nivelul remuneratiei este cel mai mic in cadrul administratiei centrale, insa premierul Ponta i-a spus ca in prezent nu exista fonduri suplimentare pentru o astfel de majorare, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Sursele citate au declarat ca ministrul Daniel Barbu a prezentat in sedinta de miercuri a Guvernului un document prin care a explicat necesitatea cresterii nivelului de salarizare in cadrul Ministerului Culturii, document in care se arata ca salariul mediu in cadrul ministerului si institutiilor subordonate este cel mai redus comparativ cu alte ministere, respectiv in jurul a 1.200 lei.

"Nota a fost prezentata foarte pe scurt, premierul Ponta afirmand ca este la curent cu aceasta situatie, dar ca in prezent nu are de unde aloca fonduri suplimentare in acest scop. Ministrul Culturii a precizat, la randul sau, ca intelege constrangerile bugetare, dar a dorit sa traga un semnal de alarma asupra acestei stari de fapt", au declarat sursele citate.

Premierul Ponta a declarat in mai multe randuri ca cel putin pentru acest an nu pot fi operate cresteri salariale in sectorul bugetar.