Ministerul Educatiei propune sustinerea simularilor pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala la nivel national, la o data comuna in toate scolile si cu subiecte comune, realizate de minister. "Ministrul Remus Pricopie le-a cerut inspectorilor scolari generali sa analizeze posibilitatea realizarii simularilor pentru evaluarile nationale la clasele terminale - a VIII-a si a XII-a - la o data comuna, posibil luna martie, pentru anul scolar 2013-2014", informeaza ministerul printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, le-a cerut inspectorilor scolari generali sa analizeze posibilitatea centralizarii, la nivelul ministerului, a simularilor pentru examenele nationale. In cadrul unei videoconferinte sustinute miercuri, 15 mai, cu inspectorii scolari generali din tara, ministrul le-a vorbit acestora despre posibilitatea ca simularile sa fie sustinute de elevii din clasele a VIII-a si a XII-a la o data comuna, posibil luna martie, pentru anul scolar 2013-2014.

Remus Pricopie a anuntat ca, daca aceasta varianta va fi agreata, subiectele vor fi realizate de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin Centrul National de Evaluare si Examinare, si vor fi aceleasi pentru toti participantii. "Scopul este acela de a avea o analiza de ansamblu corecta asupra nivelului de pregatire a elevilor. In acest moment, simularile se desfasoara la o data stabilita de inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti, cu subiecte realizate de acestea sau chiar de catre cadrele didactice din unitatile de invatamant", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

La inceputul saptamanii, ministrul Educatiei a declarat ca va propune ca, din 2014, simularile de bacalaureat sa fie introduse si la clasa a XI-a, avand in vedere experienta simularilor din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare inregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuti.

"In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati: simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai. Practic, elevii care vor sustine examenul de bacalaureat in 2015 vor trece prin doua etape de simulari. In acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat, pentru Mediafax, Remus Pricopie.

Citeste si: