Proiectul de act normativ privind redeschiderea minelor va fi inclus, in prima lectura, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri, transmite Agerpres.

"Este pe ordinea de zi, in prima lectura, proiectul de redeschidere a minelor promovat de Ministerul Economiei. Nu are inca toate avizele, insa tocmai ca se intarzia foarte mult am cerut sa fie pus pe ordinea de zi a sedintei de Guvern si sa nu mai pierdem timpul cu atat de multe avize", a afirmat premierul Victor Ponta, marti, intr-o vizita la Slatina.

El a subliniat ca proiectul actului normativ va trebui lansat in dezbatere publica si trimis ulterior Parlamentului, care sa ia cat mai rapid o decizie.

"E vorba de locuri de munca pe care trebuie sa le cream in aceasta zona si de potentialul natural al Romaniei, care trebuie valorificat, mai ales ca in acest an vom avea o noua lege a redeventelor. Expira cei zece ani din contractul cu Petrom si in cursul anului 2013 vom trimite Parlamentului si Parlamentul va aproba un nou sistem de redevente", a spus Ponta.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara pe 9 mai ca reluarea activitatii companiei miniere Remin Baia Mare nu ar fi posibila fara modificarea legii minelor, un nou proiect de act normativ ce va fi elaborat de autoritati urmand sa prevada reluarea activitatii pentru toate minele inchise.