Trei tineri din judetul Botosani suspectati ca in urma cu un an au incendiat mai multe masini au fost dati in urmarire internationala, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventiva in lipsa, informeaza Mediafax.

Cei trei tineri, cu varste intre 20 si 32 de ani, au fost identificati de politistii din Botosani, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale.

"In urma activitatilor specifice, desfasurate de politistii botosaneni, cu sprijinul specialistilor Directiei Operatiuni Speciale - IGPR, au fost identificati trei tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 32 de ani, din judetul Botosani, suspecti de distrugerea prin incendiere a mai multor autoturisme, in perioada 9-17 mai 2012", se arata intr-un comunicat de presa de sambata al Politiei Romane.

In baza probelor administrate in acest caz, politistii au formulat pe numele celor trei tineri propuneri de arestare preventiva pentru 29 de zile. Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani a cerut arestarea preventiva in lipsa a acestora, solicitarea fiind admisa de instanta.

Politistii au stabilit, in urma investigatiilor, ca cei trei suspecti nu mai sunt in tara, fiind facute demersurile pentru emiterea mandatelor europene de arestare, precum si pentru urmarirea acestora la nivel international.