Presedintele Traian Basescu spune ca a decis sa vina in vizita la Pestera (Constanta) dupa ce a vazut pe internet ca localitatea este "autofinantata", precizand ca situatia din comuna "poate fi o lectie pentru foarte multi primari, dar si pentru cei care fac reorganizarea administrativa", informeaza Mediafax. Potrivit administratiei Prezidentiale, Traian Basescu participa, sambata, la Zilele comunei Pestera, din judetul Constanta.

Dupa discutia cu primarul Valentin Vrabie de la sediul Primariei Pestera, Traian Basescu a plecat pe jos spre muzeul din localitate.

Seful statului le-a spus jurnalistilor ca a primit mai demult invitatie de la primarul din Pestera pentru a participa la Ziua comunei, insa ceea ce l-a determinat sa vina a fost faptul ca a vazut pe internet ca localitatea este "autofinantata".

"Am vrut sa vin pentru ca e in Dobrogea. In al doilea rand, am intrat pe internet si am vazut ca este o comuna autofinantata, ceea ce la momentul asta poate fi o lectie pentru foarte multi primari, dar si pentru cei care fac reorganizarea administrativa. Trebuie sa stie, ei s-au uitat la faptul ca reorganizarea administrativa se lasa cu numiri de guvernatori, in loc sa se uite cum sunt comunele, sa vada cate sunt nefinantabile asa cum sunt acum, sa porneasca de la unitatea de baza care este comuna, daca se poate sau nu autofinanta, or Pestera este un exemplu", a declarat Basescu.

Presedintele a mai spus ca Valentin Vrabie este un primar care demonstreaza ca poate sa faca lucruri foarte multe si importante, si din resurse proprii.

Intrebat cum comenteaza faptul ca primarul Valentin Vrabie este independent, Basescu a raspuns: "Ma convinge tot mai mult ca cea mai buna in politica este independenta. Si eu am devenit independent de cateva luni".

Potrivit Mediafax, presedintele Traian Basescu a discutat cu localnicii din comuna constanteana Pestera, iar la un moment dat s-a asezat la o masa amplasata in zona unde au loc spectacole cu prilejul Zilei localitatii si a ciocnit un pahar cu bere cu cativa oameni.

Dupa ce a vizitat muzeul din Pestera, presedintele s-a deplasat cu un autoturism la marginea localitatii, unde au loc manifestarile prilejuite de Ziua comunei.

Traian Basescu, insotit de primarul Valentin Vrabie, a mers printre oameni si a vorbit cu acestia, apoi s-a asezat la o masa si a ciocnit un pahar cu bere cu cativa localnici.

De asemenea, seful statului a facut poze cu mai multi copii.

Ulterior, Traian Basescu a plecat din comuna Pestera, spunand ca intentioneaza sa mai vina aici, poate chiar anul acesta.

Traian Basescu a ajuns, sambata dupa-amiaza, in comuna constanteana Pestera, unde a fost intampinat de primarul din localitate, Valentin Vrabie, si de un grup de tineri cu care a dat mana.

Sambata, la Pestera, se desfasoara Ziua comunei, fiind organizate spectacole la care au fost invitati sa participe, intre altii, Alex Velea, Holograf, Mandinga si Aurel Tamas. Seara se va incheia cu un show cu lasere.

Amintim ca Traian Basescu a fost vineri la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, judetul Bistrita-Nasaud, unde a participat la slujba religioasa. La intrarea in curtea manastirii, Traian Basescu a fost intampinat de sute de oameni, dar si de patru calareti imbracati in costume populare, pe care i-a salutat si le-a spus "Hristos a inviat", apoi seful statului a urcat pe scena amenajata in curtea lacasului de cult, unde a fost oficiata Sfanta Liturghie.

Sute de oameni s-au inghesuit sa ii stranga mana, unele femei in varsta solicitandu-i sa le mareasca pensiile. Seful statului le-a urat oamenilor "Hristos a inviat!" si a impartit unor copii cozonac primit de la manastire.