Mihai Cristian Sebastian, fost vicepresedinte la Autoritatea pentru Restituirea Propietatilor si director al Directiei Juridice din RA-APPS in Guvernul Boc, a fost retras din postul de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la doar trei saptamani de la numire, informeaza Mediafax.

El a fost retras prin decizie a premierului Victor Ponta, dupa ce tot seful Guvernului il numise in aceasta functie la jumatatea lunii aprilie. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 261 din 9 aprilie.

In postul de secretar de stat a fost numit Constantin Marius Banu.

Mihai Cristian Sebastian a lucrat ca director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) in perioada 2009-martie 2011, iar ulterior ca vicepresedinte la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Propietatilor.

In 2005-2007, el a fost director coodonator la RA-APPS cu responsabilitati privind administrarea Clubului Floreasca, Hotelului Triumf, precum si a vilelor de protocol Lac I, Lac II, Lac III.

Presa a scris in 2011 ca Mihai Cristian Sebastian este un fost politist, un protejat al "clanului Udrea Cocos" promovat de fostul premier de atunci, Emil Boc, in pozitia de vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Restituirea a Proprietatilor.

Acesta a ramas in Guvern dupa instalarea guvernului Ponta pe post de director al directiei juridice din RA-APPS.