Toti cei sase procurori propusi pentru sefia parchetelor au primit aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat joi ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Tiberiu Nitu, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Codruta Kovesi, Alina Bica Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Ministrul a precizat ca a fost un vot "majoritar". In opinia sa, toti cei sase procurori nominalizati au peste 16 ani de vechime in magistratura si "au maturitatea profesionala pentru a-si intelege rolul de conducator".

"Sun la varsta la care nu-si permit sa nu performeze", a comentat Robert Cazanciuc.

Ministrul a precizat ca avizul de la CSM il va primi vineri dupa care va inainta in aceeasi zi presedintelui Traian Basescu propunerile pentru numirile in functie.

Dintre cei sase candidati intervievati miercuri si joi la CSM, Laura Codruta Kovesi, propusa la sefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, si Codrut Olaru, propus in functia de adjunct al procurorului general, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului, potrivit agentiei Mediafax.

Tiberiu Nitu, propus pentru functia de procuror general al Romanei, Alina Bica, propusa la sefia DIICOT, si Elena Hosu, propusa procuror-sef adjunct la DIICOT, au fost avizati favorabil cu majoritate de voturi.

La inceputul lunii aprilie, premierul Victor Ponta a trimis CSM o lista cu sase procurori nominalizati pentru conducerea parchetelor:

  • Parchetul general - Tiberiu Nitu
  • Procuror sef DNA - Laura Codruta Kovesi
  • Prim-adjunct al procurorului general - Bogdan Licu
  • Adjunct al procurorului general  - Codrut Olaru
  • Procuror sef DIICOT - Alina Mihaela Bica
  • Ajunct al DIICOT - Giorgiana Hosu

Citeste aici: