Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele privind acreditarea lui Ovidiu Dranga ca ambasador al Romaniei in Polonia si a lui Lucian Fatu in Grecia, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Mediafax.

Ovidiu Dranga, secretar de stat pentru afaceri globale in cadrul MAE, a fost propus pentru postul de ambasador al Romaniei in Polonia, el primind recent agrementul din partea guvernului de la Varsovia.

Dranga, care a detinut din iunie 2012 si functia de purtator de cuvant al MAE, a fost audiat si a primit aviz favorabil in comisiile de politica externa ale Parlamentului in martie, iar saptamana trecuta s-a primit agrementul partii poloneze, au precizat pentru Mediafax surse diplomatice.

In varsta de 47 de ani, Dranga a mai fost ambasador al Romaniei in Belgia in perioada 2008-2012. El este diplomat de cariera, lucreaza in MAE din 1991 si a mai detinut intre 1996-2000 functia de prim colaborator al Misiunii Romaniei la NATO, iar intre 2005-2007 a fost director pentru afaceri politice.

Intre 2001-2005, Dranga a fost adjunct al secretarului de stat pentru politica de aparare si integrare euro-atlantica din Ministerul Apararii Nationale.

De asemenea, Lucian Fatu, si el diplomat de cariera, a fost audiat ca si Dranga de comisiile de specialitate in luna martie.

Fatu a mai fost anterior ambasador al Romaniei in Finlanda si Estonia, de unde a fost rechemat in mai 2011. In locul acestuia, la Helsinki a fost desemnat atunci Lucian Avramescu, fost consilier al presedintelui Basescu.