Circa 17,5 km de autostrada intre Simeria si Orastie (parte a autostrazii Deva - Orastie 32,5 km)ar urma sa fie finalizati vineri 10 mai. Noul tronson se leaga de cei 15 km de autostrada inaugurati in decembrie 2012 intre Deva si Simeria si face parte din Coridorul IV Pan-european. "La aceasta data [n.r. 7 mai] stadiul fizic al lucrarilor este de 96,85%. Termenul estimativ de finalizare al lucrarilor este de 10.05.2013", au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii CNADNR. Pe de alta parte, surse apropiate situatiei au declarat pentru HotNews.roca lucrarile nu vor fi gata pana pe data de 10 mai si ca deschiderea traficului ar urma sa fie amanata pana la inceputul lunii iunie.

Autostrada Simeria - OrastieFoto: Forum Skyscrapercity.com

Autostrada Deva - Orastie (albastru - terminat / rosu - in lucru)

Autostrada Deva - Orastie (albastru - terminat / rosu - in lucru)

Foto: Hotnews

Odata inaugurat noul tronson, impreuna cu cei 15 km de autostrada care ocoleste municipiul Deva (tronsonul Soimus - Simeria), cei 32,5 km de autostrada vor fi o alternativa viabila la DN7 si va ocoli trei orase din zona: Orastie, Simeria si Deva.

Mai mult, odata cu deschiderea in acest an a urmatoarelor tronsoane de autostrada catre Sebes si mai departe catre Sibiu, noua cale rutiera va fi extrem de folositoare mai ales pentru traficul greu ce se deplaseaza in acest moment pe DN 7 inspre si dinspre granita de la Nadlac.

Tronsonul in discutie, Simeria - Orastie, face parte din autostrada Deva - Orastie si este consturita de asocierea Strabag - Straco. Costul autostrazii este de 178 mil euro (fara TVA).

Tronsoanele fac parte din Coridoul IV Pan-european si sunt realizate cu fonduri europene nerambursabile in proportie de 85%, diferenta de 15% fiind suportata de la bugetul de stat. Lucrarile la aceasta autostrada (Deva - Orastie) au inceput pe 12 noiembrie 2010.

Pe 21 decembrie 2012, 15 km din autostrada Deva - Orastie, mai exact tronsonul Soimus - Simeria a fost deschis circulatiei.

  • Fotografiile prezentate mai jos au fost realizate de utilizatorul "alin_simeriaveche" de pe forumurile skyscrapercity.com (pagina dedicata autostrazii A1) si forum.peundemerg.ro. Puteti consulta mai multe fotografii pe adresele celor doua forumuri.