Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost adusa in Romania, sambata seara, cu un avion special care a aterizat la ora 19.40 pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala, de unde va fi dusa in tara, pentru a fi oferita credinciosilor in noaptea de Inviere, anunta Mediafax.

Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost adusa in Romania, sambata seara, cu un avion special care a aterizat la ora 19.40 pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala, de unde va fi dusa in tara, pentru a fi oferita credinciosilor in noaptea de Inviere.

Delegatia Patriarhiei Romane care a adus Lumina din Israel a fost condusa de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a spus ca Lumina Sfanta, care "s-a coborat" in Ierusalim la 14.20 si a fost adusa acum in Capitala, va fi data delegatilor veniti din tara pentru a ajunge la credinciosi in noaptea de Inviere.

"Este al cincilea an consecutiv in care cu binecuvantarea Patriarhului Biericii Ortodoxe Romane aducem Lumina Sfanta de la Ierusalim in Romania", a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Pentru a primi Lumina adusa din Israel, la Aeroportul "Henri Coanda" au venit delegati ai protoieriilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane.

De la aeroport, Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa in tara si cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escala in Cluj-Napoca) si Timisoara.

Potrivit Patriarhiei, Lumina Sfanta va fi oferita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, la slujba de Inviere (ora 24.00), clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

La Ierusalim a mers pentru a aduce Lumina Sfanta si o delegatie condusa de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, care va reveni in tara sambata, la ora 22.00, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu".

La Mangalia slujba de Inviere va avea loc pe plaja si va fi oficiata de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de un sobor de preoti, fiind asteptati cateva mii de credinciosi - atat turisti, cat si localnici.

Dupa Slujba de Inviere, pe malul marii vor fi inaltate 5.000 de lampioane, sub sloganul "Lumina care vine se intoarce la ceruri".