Cozi de cativa kilometri s-au format, vineri, in punctul de trecere al frontierei Vama Veche, politistii de frontiera fiind nevoiti sa suplimenteze numarul arterelor de iesire din tara catre Bulgaria, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta Constanta, Marius Niculescu, a declarat ca, incepand cu ora 9:00 si pana la ora 16:00, prin punctul de trecere al frontierei Vama Veche au trecut peste o mie de masini, formandu-se cozi de cativa kilometri

"Trecerea catre Bulgaria prin Vama Veche se face pe doua benzi de mers, dar din cauza fluxului mare de turisti numarul benzilor a fost suplimentat cu una de pe sensul de intrare in tara. De asemenea, a fost necesara chemarea altor agenti ai Politiei de Frontiera pentru ca tranzitul catre Bulgaria sa se desfasoare cursiv", a declarat Marius Niculescu.

Politistii de frontiera face apel la persoanele care urmeaza sa mai iasa din tara vineri si sambata sa foloseasca si celelalte puncte de frontiera catre Bulgaria, de la Negru Voda si Ostrov.

"Acest lucru este valabil si pentru data de 6 si 7 mai cand cei care merg sa petreaca sfintele sarbatori ale Pastelui in statiunile bulgaresti vor veni acasa. Pentru ca punctul de frontiera Vama Veche sa nu se aglomereze din nou, iar cei care vor sa vina acasa sa stea cu orele, in sir la coada, rugamintea noastra este ca acestia sa foloseasca si punctele de frontiera de la Negru Voda si Ostrov", a mai spus Marius Niculescu.

La ora transmiteriia ceste stiri, traficul in Vama Veche, pe sensul de iesire din tara, se desfasoara normal, informeaza Mediafax.