Punctul de Trecere al Frontierei de la Foeni 2 (Romania) - Jasa Tomic (Serbia) se redeschide temporar, vineri, si va putea fi tranzitat in ambele sensuri pana in data de 12 mai, informeaza Aegrpres.

''Vama este deschisa la solicitarea autoritatilor publice locale sarbe si romane, in perioada Sarbatorilor Pascale, cu aprobarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, intre orele 10,00 - 18,00 (ora Romaniei)'', a declarat pentru Mihaela Les, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, pentru Agerppres.

Autoritatile locale au luat toate masurile necesare pentru ca traficul peste frontiera sa se desfasoare in conditii optime.

Trecerea frontierei romane spre Serbia se poate face in baza un document de calatorie valabil (carte de identitate sau pasaport). Posesorii buletinelor de identitate vechi nu le pot folosi la trecerea frontierei.

Minorii romani vor putea iesi din tara numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in anumite conditii.

''Ne referim la situatia in care minorul calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti: Daca el calatoreste impreuna cu doar unul dintre parinti, acesta trebuie sa prezinte o procura a celuilalt parinte. Nu mai este necesara declaratia celuilalt parinte, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau a decesului celuilalt parinte'', a precizat Mihaela Les.

In ultimii ani, acest punct de trecere a frontierei a fost deschis temporar de mai multe ori, pe perioade mai scurte sau mai lungi, in functie de calendarul unor sarbatori religioase care au loc in cele doua tari.