Secretarul general adjunct din Ministerul Muncii Dantes Nicolae Bratu a fost amendat cu 750 de lei, joi, dupa ce a fost prins conducand cu 158 de kilometri la ora, pe Autostrada Transilvania, el avand permisul expirat din septembrie 2012.

Oficiali din Politie au declarat pentru Mediafax ca secretarul general adjunct din Ministerul Muncii Dantes Nicolae Bratu a fost amendat cu 750 de lei pentru depasirea vitezei, pe Autostrada Transilvania, intre localitatile Gilau si Campia Turzii.

Viteza legala pe portiunea respectiva de drum este de 130 de kilometri la ora, iar Dantes Nicolae Bratu se deplasa cu 158 kilometri la ora.

De asemenea, surse din cadrul Politiei au spus ca, initial, Bratu nu a recunoscut ca are o functie de demnitar, dupa care a admis ca face parte din Ministerul Muncii.

Secretarul general adjunct a platit amenda pe loc si a plecat.

Acesta are permisul expirat din septembrie anul trecut.

Bratu a fost prins cu ajutorul unui aparat primit, miercuri, de IPJ Cluj, care foloseste raze laser si poate repera viteza de la o distanta mult mai mare fata de cele clasice. Totodata, aparatul nu poate fi detectat de instalatiile anti-radar.