Politistii Directiei de Investigare a Fraudelor efectueaza, vineri, mai multe controale la societati comerciale din Bucuresti si Ilfov care desfasoara activitati de comert cu marfuri din Turcia si Bulgaria, fiind verificate totodata si firme care vand peste si produse din peste, precizeaza Politia Romana, potrivit Agerpres.

UPDATE Politistii bucuresteni de la investigarea fraudelor au depistat vineri, in urma unor controale de amploare la firme care vand produse din peste, peste 10.000 de kilograme de carne de peste si peste 1.000 de kilograme de icre pentru care nu existau documente de provenienta sau erau documente false de achizitie intracomunitara, informeaza Politia Capitalei.

Prejudiciul se ridica la aproximativ 500.000 de lei, iar produsele gasite urmeaza a fi confiscate.

'La aceasta ora, politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, coordonati de Inspectoratul General al Politiei Romane, fac verificari economico-financiare la sediile unor societati comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din peste. Actiunea politistilor vizeaza prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscala, savarsite prin comercializarea produselor din peste fara a avea documente de provenienta sau avand documente de provenienta false. De asemenea, avand in vedere ca ne aflam in perioada de prohibitie, actiunea Politiei este sprijinita de mai multi specialisti in acvacultura, pentru a se putea stabili daca produsele din peste au fost procurate in mod legal', se arata in comunicatul Politiei Capitalei transmis agentiei de presa citate.

"Echipele mixte de control verifica punctele de lucru ale mai multor societati comerciale de pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov care se ocupa de comercializarea de marfuri din Turcia si achizitii intracomunitare din Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societati specializate in comercializarea de peste si produse din peste", informeaza Politia Romana intr-un comunicat dat presei vineri dimineata.

Pentru controlarea autotrenurilor care transporta astfel de marfuri, au fost constituite filtre in judetele Bihor, Arad, Constanta, Giurgiu, pe Soseaua de Centura a municipiului Bucuresti, precum si pe Autostrada A1 (km. 36) si Autostrada A2 (km. 20), formate din politisti rutieri si de la investigarea fraudelor.

La actiune participa politisti din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor - IGPR, politisti ai DGPMB si IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Politie Transporturi - Biroul de Investigare a Fraudelor si politisti rutieri.

In urma actiunii de joi, de verificare a 67 de firme care comercializeaza legume-fructe si produse congelate, au fost constatate 53 de infractiuni, din care 34 de evaziune fiscala, prejudiciul total constatat fiind de 1.835.000 lei.

"Au fost identificate 104 tone de legume si fructe, in valoare totala de 185.586 lei a caror provenienta legala nu a putut fi justificata, nefiind inregistrate in evidentele contabile ale societatilor verificate. Marfurile au fost indisponibilizate, politistii continuand cercetarile in vederea stabilirii legalitatii operatiilor comerciale desfasurate", precizeaza Politia Romana.