Lotul olimpic al Romaniei a ocupat locul al II-lea pe natiuni la Concursul international de limba latina Certamen Ovidianum Sulmonense, anunta Ministerul Educatiei. Competitia este destinata liceenilor care studiaza limba latina si a reunit 117 concurenti din 12 tari europene. Echipa Romaniei a fost compusa din sase elevi de la colegiile nationale "Gheorghe Vranceanu" si "Vasile Alecsandri" din Bacau, "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges, "Sf. Sava" din Bucuresti si "B. P. Hasdeu" din Buzau.

Olimpicii romani la concursul de limba latinaFoto: edu.ro

Concursul international de limba latina Certamen Ovidianum Sulmonense s-a desfasurat in perioada 18 - 22 aprilie 2013, in localitatea italiana Sulmona. Primul loc a fost obtinut de Italia. Echipa Romaniei a fost alcatuita din urmatorii elevi:

  • Anca Rujan si  Ioana Bujor - ambele eleve la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, clasa a XII-a, respectiv clasa a XI-a, pregatite de prof. Florentina Neculau
  • Raluca Antonia Vlaicu - clasa a X-a la Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges, prof. Carmina Banica
  • Georgiana Nutu - clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Bacau, prof. Adrian Ifrim
  • Emma Mihaescu - clasa a XII-a la Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti, prof. M. Duna
  • Cristi Georgian Cucu - clasa a XII-a la Colegiul "B. P. Hasdeu" din Buzau, prof. Eugenia Hristache

Rujan Anca a obtinut premiul al II-lea si un premiu special pentru cea mai buna traducere din concurs, informeaza Ministerul Educatiei, care precizeaza ca "in cinstea performantelor realizate de elevii romani la editiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului a fost onorata si o fosta eleva a Colegiului National 'Gheorghe Vranceanu' din Bacau, Ovidia Stanoi". Lucrarea sa, premiata in urma cu doi ani, a fost publicata in volumul omagial consacrat editiei din 2011 a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense.