Presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a primit asigurari din partea premierului britanic David Cameron in ceea ce priveste ridicarea in 2014 a restrictiilor privind accesul cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie, a anuntat presedintia bulgara, citata de AFP.

"Seful de stat a primit asigurari ca procesul de ridicare a restrictiilor privind accesul la piata muncii incepand cu anul viitor se va efectua fara probleme", potrivit unui comunicat al presedintiei bulgare, difuzat miercuri seara.

Presedintele bulgar, care s-a aflat la Londra pentru a participa la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher, "a dezmintit categoric speculatiile privind un aflux de bulgari in alte tari ale Uniunii Europene", potrivit acestui comunicat.

Marea Britanie a inasprit recent politica fata de imigranti, introducand restrictii in aceea ce priveste accesul acestora la locuinte sociale, indemnizatie de somaj si la sistemul de sanatate.

Imigratia a revenit recent in forta in dezbaterea publica din Regat, avand pe fundal cresterea in sondaje a partidului anti-european UK Independence Party (Ukip), care evoca in principal un pericol legat de o imigratie masiva a bulgarilor si romanilor.