Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca se va intalni, miercuri, ca premier, impreuna cu noul ministru al Justitiei, cu sectia de judecatori din CSM, mentionand ca intalnirea a fost stabilita de saptamana trecuta, informeaza Mediafax.

"Eu nu mai particip la sedintele CSM, pentru ca nu mai sunt ministru al Justitiei. Numai ministrul Justitiiei participa la sedintele CSM. Insa am avut o intalnire, ca prim-ministru, cu sectia de procurori, si am ramas cu o restanta, si vreau sa ma tin de cuvant, cu o intalnire, ca prim-ministru, impreuna cu ministrul Justitiei, cu sectia de judecatori", a spus Ponta, intrebat de ce merge miercuri la CSM.

El a precizat ca intalnirea a fost programata saptamana trecuta.

"Am discutat-o de saptamana trecuta, inainte sa avem un nou ministru al Justitiei, am stabilit pentru maine la ora 15.00 o intalnire cu sectia de judecatori ca sa discutam cateva probleme care tin de functionarea judecatorilor, a instantelor de judecata si mi se pare un lucru absolut normal sa am acest dialog si colaborare cu CSM si o sa-l am si in continuare", a mai spus Ponta.

Prim-ministrul a participat, joi, la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), jurnalistii putand urmari doar o mica parte, desi sedinta a fost declarata publica.

Cu acea ocazie a fost stabilita intalnirea de miercuri, urmand sa se discute despre procedura de nominalizare a candidatilor la functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Romaniei.

Guvernul a adoptat, in 27 martie, o ordonanta care reglementeaza, prin modificarea unei alte ordonante, procedura de selectare a judecatorului care va lucra din partea Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, candidatii urmand sa fie stabiliti pana spre sfarsitul lunii iulie.