Premierul Victor Ponta l-a numit, luni, 15 aprilie, in functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe Mihai Cristian Sebastian, despre care presa a scris in 2011 ca este un fost politist, un protejat al "clanului Udrea Cocos" promovat de fostul premier de atunci, Emil Boc, in pozitia de vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Restituirea a Proprietatilor. Decizia numirii lui Mihai Cristian Sebastian pe post de secretar de stat in ministerul condus de Liviu Dragnea apare in Monitorul Oficial nr 215 din 16 aprilie. Acesta a ramas in Guvern dupa instalarea guvernului Ponta pe post de director al directiei juridice din RAAPPS. Sebastian n-a putut fi contactat, insa un angajat de la biroul sau din RAAPPS a confirmat ca actualul director a fost numit secretar de stat.

  • Despre Mihai Cristian Sebastian presa a mai scris ca ar fi picat un examen de cunostinte juridice in mai 2009 cu note de 3 si 4
  • Vezi aici ultima declaratie de avere plus CV-ul lui Mihai Cristian Sebastian cu specializarile sale in economie, drept, securitate si buna guvernare, plus calificarile in meseria de politist, avocat, executor judecatoresc, consilier juridic definitiv si bun la toate sub toate guvernele

Potrivit propriului CV, Mihai Cristian Sebastian are un traseu profesional destul de incoerent: declara ca detine o diploma de jurist si una de economist la Universitatea "Nicolae Titulescu" si este absolvent al Colegiului National de Aparare cu specializarea "Securitate si buna guvernare". A absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", este doctorand in drept iar intre 1992 si 1997 a lucrat in Directia Generala de Politie. Este si avocat definitiv, si executor judecatoresc si consilier juridic definitiv. Primul salt important in cariera il face in 2007, in timpul guvernarii Boc, cand ajunge consilier in RAAPPS, in 2009 este numit directorul directiei juridice al Regiei iar in 2011 avanseaza vicepresedinte in Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor avand rang de subsecretar de stat. De subliniat ca Mihai Cristian Sebastian a ramas directorul Directiei Juridice din RAAPPS si dupa instalarea Guvernului Ponta, in mai 2012, fiind promovat dupa un an in pozitia de scretar de stat.

"Emil Boc a semnat în 24 martie decizia de numire a lui Mihai Cristian Sebastian în functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, cu rang de subsecretar de stat. Mihai Cristian Sebastian este un protejat al clanului Udrea-Cocos din RAAPPS", scria, in aprilie 2011, Jurnalul National. Potrivit sursei citate, Mihai Cristian Sebastian este "fost politist la ruteiera", care a ajuns in 2007 pe postul de director coordonator al Sucursalei de Protocol Triumf din RAAPPS, administrator la vilele Lac 1, 2 sI 3, ultima dintre ele fiind resedinta prezidentiala a lui Traian Basescu. În 2009 a fost promovat în functia de director al Directiei Juridice a RAAPPS.

"Nu se stie exact ce l-a recomandat pe el pentru sefia Directiei Juridice, având în vedere ca în 29 mai 2009 a dat un examen de cunostinte juridice, pe care l-a picat cu brio, mai précis cu note de 3 si de 4. Mai précis, el a încercat sa obtina calificare de executor judecatoresc, si o comisie din care faceau parte magistratul Dan Lupascu sI secretarul de stat de la Justitie, Alina Mihaela Bica, l-au declarat incompetent în materie de cunostinte juridice, acordându-i note rusinoase. Astfel, la Drept comercial, directorul juridic al RAAPPS a obtinut nota 3,20, iar la drept procesual civil, nota 4. La proba practica a primit nota 5,50. Peste un an însa, pupilul clanului Udrea-Cocos a repetat examenul, de data asta în provincie, la Ploiesti, unde a primit nota de trecere", mai scria in aprilie 2009 Jurnalul National despre Mihai Cristian Sebastian, numit de premierul Victor Ponta secretar de stat in ministerul condus de Liviu Dragnea.