Partidul Conservator se pronunta impotriva initiativei privind legalizarea uniunilor intre persoane de acelasi sex si anunta ca doreste sa organizeze, in 2 mai, un "mars al tacerii pentru familia crestina", care ar urma sa se desfasoare in jurul Patriarhiei Romane.

"Reprezentand, prin vocatie ideologica, principalul factor de conservare si aparare a valorilor traditionale romanesti, Partidul Conservator, respectand dreptul individual la optiune, se pronunta impotriva initiativei privind legalizarea uniunilor intre persoane de acelasi sex: Partidul Conservator crede ca normalitatea incepe de la familie - definita in sensul ei crestin si fecund biologic. Partidul Conservator isi propune sa aseze la temelia valorilor sale respectul si grija pentru familie - unitatea de baza a oricarei societati, locul in care se produc, dar se si conserva optim valorile umane", se arata intr-un comunicat al PC citat de Mediafax.

Conform sursei citate, Partidul Conservator isi propune sa organizeze un "mars al tacerii pentru familia crestina", data propusa organizatiilor civice partenere fiind 2 mai.

"Marsul Tacerii ar urma sa se desfasoare in jurul Patriarhiei Romane, principal garant al spiritualitatii romanesti. Filialele Partidului Conservator din intreaga tara vor fi instruite sa organizeze un mars similar in jurul principalului lacas de cult la nivel judetean. Totodata, incepand de maine, voluntari PC din organizatiile de tineret, femei si seniori vor strange semnaturi pentru pastrarea familiei crestine", se mai arata in comunicat.

Deputatul USL Remus Cernea a anuntat, vineri, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

Comentand initiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi".

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, luni, la RFI, ca iesirea publica a liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotii, fata de initiativa personala a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex este "disproportionata si regretabila".

Asociatia Accept cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si Partidului National Liberal "sanctionarea neintarziata" a lui Puiu Hasotti pentru declaratiile acestuia potrivit carora homosexualii sunt "oameni bolnavi" si homosexualitatea "nu este o stare fireasca".

Reprezentantii Asociatiei Accept au precizat ca in aceasta saptamana vor depune la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii o plangere la adresa lui Puiu Hasotti, sustinand ca declaratia acestuia despre persoanele de orientare homosexuala este "scandaloasa".