Plenul CSM se intruneste joi in sedinta saptamanala, la reuniune urmand sa participe premierul Victor Ponta, care este si ministru interimar al Justitiei. Pe ordinea de zi se afla, printre altele, nota referitoare la OUG prin care au fost reduse atributiile CSM in procedura de desemnare a judecatorului roman la CEDO, scrie Agerpres.

CSM dezbate si raportul Inspectiei Judiciare privind rezultatul verificarilor efectuate cu privire la cererea de aparare a independentei sau impartialitatii procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a inaintat CSM propunerile pentru functiile de sefi de parchete. Intre cele sase propuneri se numara Laura Codruta Kovesi, propusa in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Tiberiu Nitu - pentru postul de procuror general, iar Alina-Mihaela Bica pentru functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Luni, seful Executivului a precizat ca s-a intalnit cu persoanele propuse pentru functiile de procurori sefi, cu exceptia Laurei Codruta Kovesi, propusa la conducerea DNA, care insa i-a transmis planul de management.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, miercuri, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a propunerilor ministrului Justitiei pentru functiile de conducere la PICCJ, DNA SI DIICOT, urmand ca avizele sa fie transmise MJ pe 10 mai.