Valorile termice vor mai creste usor joi, in cea mai mare parte a tarii, astfel ca cele maxime se vor incadra intre 10 grade in Delta Dunarii si 20 de grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea de est a teritoriului, unde, mai ales in cursul zilei, local va ploua, iar dupa-amiaza vor fi si descarcari electrice, informeaza Mediafax.

In rest, doar izolat pot fi ploi slabe, de scurta durata, ziua. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata si nopatea, pe arii restranse in zonele joase va fi ceata.

In Bucuresti, cerul va avea unele innorari in timpul zilei si vor fi conditii de ploaie de scurta durata, iar noaptea va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar cea minima de 4...6 grade.

Vineri, in tara, vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni mai calda decat in mod obisnuit in majoritatea regiunilor. In vestul, centrul si nordul tarii cerul se va innora treptat si indeosebi seara si noaptea vor fi ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, spre sfarsitul intervalului. Cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate in Banat, Maramures si Carpatii Occidentali.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 grade in delta si 23 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 2 si 11 grade. Dimineata, pe arii restranse in zonele joase, va fi ceata.

  • INHGA: Cod Portocaliu de inundatii pe Dunare in zona judetelor Constanta, Braila si Tulcea, de joi dimineata

Potrivit Agerpres, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o noua avertizare Cod Portocaliu de cresteri ale debitului Dunarii, in zona judetelor Constanta, Braila si Tulcea, ce va intra in vigoare de joi dimineata.

Astfel, incepand din 11 aprilie, ora 6:00, se instituie Cod Portocaliu de cresteri ale debitelor si nivelurilor Dunarii, pe sectorul Harsova-Braila (sector indiguit) si pe bratele Dunarii - judetele Constanta, Braila si Tulcea.

In intervalul 10 aprilie, ora 16:00 - 17 aprilie, ora 18:00, se mentine Codul Galben pe Dunare, pe sectoarele Zimnicea-Harsova si aval Braila, inclusiv pe bratul Borcea (Calarasi-Vadu Oii) - judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea, infirmeaza hidrologii.

Totodata, in aceeasi perioada, ramane in vigoare avertizarea Cod Portocaliu pe Dunare, sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier - Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) - judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman.

Actuala avertizare a fost transmisa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale 'Apele Romane', Ministerului Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiilor Bazinale de Ape: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Ialomita-Buzau, Prut si Dobrogea-Litoral.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologica emisa.