Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a prelungit, marti, avertizarile Cod Galben si Portocaliu de viituri in trei bazine hidrografice pana in seara zilei de miercuri si a instituit un nou Cod Galben pe trei cursuri de rau, informeaza Agerpres.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 9 aprilie, ora 20.00 - 10 aprilie, ora 20.00, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica, se mentine Codul Portocaliu pe raul Crasna, aval Domanesti (sector indiguit), de pe raza judetului Satu Mare.

De asemenea, ramane in vigoare Codul Galben de inundatie pe raul Tur-aval Calinesti Oas (judetul Satu Mare) si pe Bega Veche (judetul Timis).

In plus, se instituie Codul Galben, incepand cu data de 10 aprilie, ora 6.00, pe raurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna si Barcau (judetele Satu Mare, Salaj si Bihor). Pe celelalte rauri avertizate anterior se ridica Codul Galben.

INHGA precizeaza ca nivelurile apelor se mentin peste Cotele de atentie, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate.