Articol actualizat- Aproximativ 1.000 de angajati de la Oltchim si Arpechim au protestat marti in Piata Victoriei, in fata Guvernului, scandand "Iesi afara, javra ordinara!", "Mincinosii" si "Hotii" si apostrofandu-l pe premierul Victor Ponta pentru ca, din postura de sef al executivului, nu a rezolvat problemele combinatrlot si nu si-ar fi respectat promisiunile din campanie. Alaturi de muncitorii de la Oltchim si Arpechim, in Piata Victoriei au protestat si cateva zeci de revolutionari din cadrul Blocului National Revolutionar. Acestia s-au imbrancit, la inceput, cu jandarmii in mijlocul Bulevardului Aviatorilor atunci cand au incercat sa intre in piata si sa se alature protestului muncitorilor valceni. Citeste in articol desfasurarea protestului.

Foto:

Desfasurarea evenimentelor din Piata Victoriei:

14:00 Protestul s-a incheiat, protestatarii pleaca spre autocare

13:45 Un reprezentant al Oltchim a iesit din cladirea Guvernului si le-a spus protestatarilor ca nu a fost intampinat de premier, ci de consilierii acestuia

13:10 "N-am crezut nici in PDL, nici in PSD, nici in PNL, dar anul trecut i-am votat pe astia (nr USL) pentru ca era nevoie de o schimbare. Dar n-au facut nimic. E nevoie iarasi de o schimbare", a declarat un muncitor de la Oltchim, pentru HotNews.ro. "Au promis ca vor face si vor drege si n-au facut nimic. Sa plece Ponta si sa lase pe altii sa incerce. Eu nu pot da-mi pierd serviciul. Nu stiu altceva. Asta ar insemna faliment pentru familia mea", a declarat un alt protestatar. Se scandeaza "Unde esti Antena 3?"

12:30 Protestatarii scandeaza: "Ponta, demisia!", "Rusine sa va fie" si "USL, mizerie!", "Procuror-plagiator, nu avem conducator!"

12:05 Un grup de circa 30 de revolutionari aflati pe trotuarul din fata Guvernului au incercat sa se alature protestatarilor fortand coridorul de jandarmi.

In acel moment, au aparut imbranceli intre revolutionari si jandarmi in mijlocul bulevardului Aviatorilor. In cele din urma, revolutionarii s-au alaturat protestatarilor de la Oltchim si Arpechim

12:00 In piata au aparut si cativa reprezentanti ai Blocului National al Revolutionarilor care impart manifeste, dar lideri ai sindicatelor Oltchim i-au acuzat vor sa le confiste protestul

11:40 In piata au mai intrat circa 200-300 de persoane, la protest participa acum aproximativ 1.000 de oameni

Oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe ultimele trei luni, dar mai ales de concedierile colective anuntate de administratorii judiciari.

Salariatii mai reproseaza conducerii nerespectarea termenului privind repornirea combinatului la 65% din capacitate. Reprezentantii sindicalistilor au cerut o intalnire de urgenta cu premierul Victor Ponta, dupa cum a anuntat, luni, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa".

Privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a esuat dupa ce Dan Diaconescu care a castigat licitatia pentru pachetul majoritar de actiuni nu a achitat suma de 45 de milioane de euro.

Oltchim a intrat in insolventa in luna ianuarie 2013. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.