Ambasadorul Martin Harris, cu ocazia Zilei Internationale a Romilor: Copiii din Ferentari au talent si potential, sunt o sursa de inspiratie
Ambasadorul britanic povesteste ca a avut ocazia sa ii cunoasca pe copiii de la Scoala 136 din Ferentari in iulie 2011, cand a participat la o petrecere de strada pentru promovarea Olimpiadei de la Londra. Ulterior i-a vazut concurand in competitii de dans din Bucuresti, a luat parte alaturi de ei la un flash mob in centrul Vechi cu ocazia deschiderii Jocurilor Paralimpice si i-a primit cu in casa sa de Craciun, cand au venit sa il colinde. In noiembrie 2012, de Ziua Stafetei, o fata de la Scoala 136 din Ferentari a preluat sarcinile sale de ambasador timp de o zi.
"Unul dintre motivele pentru care ii consider pe acesti copii ca fiind o sursa de inspiratie este faptul ca ei dovedesc ca pot avea succes impotriva tuturor sanselor. Traiesc intr-una dintre cele mai dezavantajate zone ale Bucurestiului, trebuie sa faca fata diferitelor provocari cu care cei mai multi dintre copii nu se intalnesc, sufera din cauza saraciei si a discriminarii. Cu toate acestea, ei sunt increzatori, hotarati, plini de energie, talent si potential", scrie ambasadorul Harris pe blog.
"Speranta mea de Ziua Internationala a Romilor este ca acesti copii sa isi valorifice potentialul. Ca ei sa aiba modele care sa le arate ca este posibil. Daca li se acorda aceasta sansa, ei vor putea contribui mult, in viitor, la dezvoltarea societatii. Sa li se acorde aceasta sansa este provocarea societatii", mai arata ambasadorul britanic.
Harris aminteste ca intr-o postare anterioara a dat cateva idei pentru integrarea romilor in societate, prezentand strategia aplicata de autoritatile dintr-un oras britanic. "Acum este momentul sa aplicam aceste idei", incheie ambasadorul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Poate le faceti la toti vize de UK si-i trimiteti sa studieze la Oxford! Mie chiar mi-ar place sa vad asaceva. Serios!