Nume precum Bogdan Buzaianu, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, Victor Harbuz, Ghenadie Nipomici, Said Shehade Baaklini sau Sorin Rosca Stanescu apar dosarul scurgerilor de informatii despre paradisurile financiare, OffshoreLeaks, un proiect al International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ) din Washington si care are ca partener in tara noastra Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).

"Documentele obtinute in proiectul OffshoreLeaks arata ca firma Commonwealth Trust Limited (CTL) este un agent de inregistrare de societati off-shore care actioneaza ca paravan pentru evazionisti, operatiuni de spalare de bani si personaje dubioase din Rusia, Europa de Est si Statele Unite. CTL a fost folosita de mai multi oameni de afaceri din Romania pentru a le infiinta societati in Insulele Virgine Britanice (BVI)", se arata in deschiderea acestei anchete, ion care sunt implicat "personaje celebre din fotbal, energie si afaceri detin companii secrete de mai multi ani".

Autorul articolului, Adrian Mogos, noteaza ca "un element comun care leaga aceste firme secrete este faptul ca au fost infiintate in BVI de acelasi agent de inregistrari".

Printre persoanele care au avut firme offshore figureaza omului de afaceri libanezo-roman Said Shehade Baaklini, implicat intr-o afacere de returnarea de TVA de 60 de milioane de euro, care i-a cedat o asftel de firma lui Cristian Borcea

Un alt nume celebru este Nicolae Bogdan Buzaianu, "actionar al mai multor firme din Insulele Virgine Britanice", potrivit sursei citate.

In vaza de date a CTL cu firme offshore mai apar nume cunoscut precum Sorin Ovidiu Vintu sau Sorin Rosca Stanescu.